Afbeelding
Foto: Bjorn Keizers

Revue Viej maakt wat te doon!

Het gezelschap van de Rijssense Revue zette vrijdagavond bij de première een professioneel stuk werk neer met Viej maakt wat te doon.

Een volle zaal van het Parkgebouw kwam in zeer ontspannen sfeer ruimschoots aan zijn trekken. Alle ingrediënten van een eigentijdse revue zaten erin. De groep Rumor Has It van een geweldig zingende Annemiek Lubbers maakte het geheel compleet.
De Rijssense Revue heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een gezelschap dat de traditionele revuetrukendoos geleidelijk maar trefzeker heeft overgezet naar de tijd van nu. Dat blijkt uit kostuums, decors, techniek en bovenal eigentijdse thema's als energielabels voor woningen, zonnecollectoren, haute cuisine, buitengewone opsporingsambtenaren en de audiciens van Schonenberg.

Vakman
Thijs Kolthof is een vakman die in staat is om steeds andere personages levensecht neer te zetten. En ja, Heleen ten Have en Wim Pluimers zijn vanzelf natuurtalenten die een heerlijk narrig toneelstel vormen. En dan moet ook Marlies Eikenaar worden genoemd die goed speelt en ook nog eens een heel mooi Rijssens dialect bezigt. Alles zat erin. Van mobieltjes tot elektrische fietsen en de vraag hoe je mooi oud kunt worden. Johan Abbink figureerde irritant overtuigend in het onderdeel "Hier is nooit wat te doon". Ook de actuele politiek werd in een voordoekse scene op een zeer komische manier tegen het licht gehouden.