Boomkamp en busstation veiliger
Boomkamp en busstation veiliger Foto:

Boomkamp en busstation straks veilig en duurzaam

De Boomkamp en stationsomgeving gaan dit najaar op de schop. Volgens wethouder Jan Aanstoot is na de Haarstraat en het Hogepad nu de centrumring fase 2 aan de beurt.

"We gaan nu werken aan de noord-zuidfietsverbinding. De Boomkamp en de omgeving van het NS-station waar de bussen aankomen vertrekken wordt onder handen genomen. De plannen gaan nu inspraak in. Als er reacties komen, gaan we die verwerken en dan komen we met een definitieve versie. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we dit najaar starten."

Veiliger oversteken
In de nieuwe plannen wordt de Boomkamp tussen Molenstalweg en Watermolen 30-kilometerzone. Er komt een voetgangersoversteekplaats bij het kruispunt Boomkamp-Stationsdwarsweg-Molenstalweg. De voorrangsregeling voor het fietsverkeer op hetzelfde kruispunt wordt gewijzigd. De ingang van het Jumbo-parkeerterrein aan de Boomkamp gaat dicht. "Te gevaarlijk," zegt de wethouder. "Automobilisten verlaten straks het parkeerterrein aan de Stationsdwarsweg."

Gescheiden riool
Aanstoot ziet de plannen helemaal zitten. "Ook ondergronds wordt er het een en ander aangepast. Zo wordt een hemelwaterriool aangelegd voor een goede afvoer van regenwater. Dit voorkomt wateroverlast. De zienswijzen die onlangs zijn ingebracht op de inloopavond hebben we verwerkt in de plannen."