Afbeelding

Cd voor goed doel

RIJSSEN – Een groep havo3 -leerlingen van de Fruytierscholengemeenschap is bezig met het maken van een luister-cd voor het goede doel. Lisa Lubbers en Marit Baan uit 3HB hebben met hun klasgenoten de handen flink uit de mouwen gestoken.

Op een aantal vrije zaterdagen maakten zij met hun economiedocent R. Meeuse geluidsopnamen in het meest stille lokaal van de school aan de Stroekeld. Afgelopen week zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het opnemen van de buiten- en omgevingsgeluiden.
De verhalen die de jongens en meiden hebben opgenomen komen uit het bekende voorleesboek Elke Dag Kinderdag van Frans van Houwelingen. Op de Fruytierschool werden al eerder twee delen verhalen opgenomen uit dit boek. De verkoop van deze luister-cd's werd zo'n groot succes dat tot een vervolg is besloten. Deze derde editie van de luister-cd bestaat uit korte verhalen die in totaal zo'n 70 minuten duren. Als alles volgens plan verloopt komt de cd in mei uit. De prijs bedraagt 10 euro en de opbrengst gaat naar de internationale hulporganisatie Woord en Daad.
De luister-cd Elke Dag Kinderdag deel 3 kan besteld worden door een mail te sturen naar elkedagkinderdagdeel3@gmail.com onder vermelding van het aantal cd's, naam en adres. . Wie wat te vragen heeft kan die sturen naar hetzelfde e-mailadres.