Afbeelding
Foto:

Nieuw zwembad voor Rijssen dichterbij

RIJSSEN – De plannen voor een nieuw zwembad voor Rijssen nemen steeds vastere vormen aan. Volgens burgemeester Arco Hofland zijn de afgelopen tijd intern gesprek gevoerd met de gemeenteraadsleden en andere betrokkenen.

"Wat komt er allemaal bij kijken, waar moeten we aan denken en welke kan willen we eigenlijk op." De gemeenteraad wordt gevraagd om een bedrag van 100.000 euro vrij te maken om alle voorbereidingen in kaart te brengen.
Sportwethouder Roland Cornelissen zegt dat er nog veel stappen genomen moeten worden voordat in 2019 de eerste schop de grond in gaat. "We zijn aan het verkennen waar de wensen liggen. Hoe ga je om het buitengebeuren? Er is nu een buitenbad en een binnenbad. Moet dat zo blijven of kunnen we de buitenbeleving ook anders oplossen?
Er is inderdaad een kans dat het buitenbad gehandhaafd wordt, maar hoe, dat kan op dit moment nog niet met enige zekerheid gezegd worden.
Het komt er eigenlijk op neer: wat kunnen we doen voor het geld dat de gemeenteraad ervoor over heeft."


Voordelen
Voor het meedenken over de nieuwe voorziening zijn een aantal zakelijke partijen in beeld die mee willen denken over de ontwikkeling van het zwembad. Wellicht kan zodoende voor hetzelfde budget meer gedaan worden. Daarbij valt te denken aan het koppelen van een sporthal aan het nieuwe binnenbad en het creëren van een voorziening voor de mountainbikers . Een dergelijke constructie zou voor Rijssen-Holten veel voordelen opleveren.

Locatie
Uit de gehouden sessies is duidelijk naar voren gekomen dat de huidige locatie van het zwembad een prima locatie is. De locatie ligt aan de rand van Rijssen, is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. In de directe nabijheid zijn andere sportvoorzieningen aanwezig waardoor dubbel gebruik van parkeerplaatsen mogelijk is. Bij een eventueel vertrek van het zwembad naar een andere plek in de gemeente moet het huidige zwembadterrein een andere invulling krijgen. Gezien de afgesloten ligging van het terrein in het bos is het niet eenvoudig daar woningbouw te realiseren.
Een verhuizing van het zwembad naar een andere locatie kost geld voor de aankoop van gronden, infrastructurele kosten en aanleg riolering). Een andere locatie voor het zwembad zou ook voor veel vertraging in de plannen kunnen zorgen.