Afbeelding
Foto:

't Heem Nijverdal

Stan en Justin uit groep 8

NIJVERDAL – In ben Stan Tukkers, 12 jaar oud en ik zit in groep 8 van basisschool 't Heem in Nijverdal. De school staat aan de Schubertstraat 18. Ik zit vanaf groep 2 op deze school en heb het heel erg naar mijn zin. Vooral de middagen vind ik erg leuk omdat we dan met kaarten werken tijdens MI/WO (meervoudige intelligentie/wereldoriëntatie).

Ik ben erg trots op een VOC-schip dat ik gemaakt heb van ijslollystokjes. Toen Marco Bastmeijer, schoolbegeleider MI/WO, 4keerWijzer, afgelopen week kwam kijken, vertelde hij dat dit het mooiste was wat hij ooit gezien had. Dat vind ik heel erg tof. Ook kun je in de middagen koken en in de Heemtuin werken, waar we kippen en konijnen hebben. Samen met Justin ben ik verantwoordelijk voor het verzorgen van de dieren.

't Heem is een goede school: we mogen zelfstandig werken, samen werken en we krijgen ook instructie op maat. We hebben een taakbrief waarop we eerst ons werk plannen en zelf de volgorde mogen kiezen. Ook organiseert de school leuke activiteiten zoals Free Running en 't Heems Gots Talent. Over een paar maanden ga ik naar het voortgezet onderwijs. Ik heb gekozen voor Reggesteyn. Maar eerst hebben we komende periode nog de eindtoets, de musical en natuurlijk het schoolkamp. Daar heb ik natuurlijk erg veel zin in. Ik ben samen met Justin verantwoordelijk voor het voeren van de konijnen en kippen op school.

De school 't Heem heeft 11 leerkrachten en de pijlers van de school zijn: flexibele werkplekken, groepsdoelgericht werken, openbaar onderwijs, creatief leren, meervoudige intelligentie, Daltonprincipes, dag- en weektaken, creativiteit en persoonlijkheidsontwikkeling.

Dick Tukkers

Stan (l) en Justin (r) zijn verantwoordelijk voor het voeren van de konijnen en kippen.