Afbeelding
Foto:

Skeuter Ab van
Rijssen tot Vietnam

RIJSSEN - Het is in het jaar 1933 dat marskramer Albert ter Steege (Skeuter Ab) met paard en wagen langs de mensen in de wijde omgeving van Enter trekt om zijn huishoudproducten bij de mensen aan huis aan de man te brengen. Zijn opvolgers brengen hun potten, pannen, servies en andere huishoudelijke artikelen naar de markten in de verre omgeving van Enter. Maar de derde generatie Ter Steege onder leiding van directrice Ineke ter Steege zoekt het verder van huis.

Het bedrijf heeft anno 2017 zijn hoofdvestigingen en showrooms in Rijssen en Aalsmeer, maar ook in Spanje, Portugal, Zwitserland, Brazilië en zelfs in Vietnam. Grote dingen ontstaan soms uit een kleine oorsprong, zo blijkt ook bij dit familiebedrijf.

Solide onderneming
Groothandel Ter Steege, met haar hoofdkantoor aan de Nijverheidsstraat 53 in Rijssen, is uitgegroeid tot een belangrijke leverancier van binnen- en buitenpotten, lifestyleartikelen en souvenirs. Ter Steege is uitgegroeid tot een solide familieonderneming met 70 betrokken medewerkers en een grote naamsbekendheid in binnen- en buitenland.

Eigen ontwerp
De producten worden door de eigen designafdeling ontworpen en op eigen locaties in onder andere Azië geproduceerd. Hierdoor kan het bedrijf eigen design combineren met gunstige productiekosten én een diverse afzetmarkt over de landsgrenzen.

Grote diversiteit
De klanten zijn over de hele wereld te vinden en variëren van tuincentra, bloemisten, groothandelaren en hydrospecialisten tot winkelketens en bouwmarkten. Ook de souvenirs voor de clientèle van de KLM komen van Ter Steege. Er is dus menig product van het bedrijf te vinden op de verste uithoeken van de aarde.

Servies blijft populair
De diverse serviezen die Ter Steege verkoopt zijn voorzien van illustraties van kunstenares Jet. Zij laat zich inspireren door de natuur.
In juni 2015 opende Ter Steege in Rijssen het House of Inspiration: een nieuw gebouwd experience center waar alle klanten hun hart kunnen ophalen. Door de nieuwbouw te schakelen aan de bestaande ruimte ontstaat nu een ruimte met een vloeroppervlak van 2500 vierkante meter.

Met name
voor bedrijven

In dit House of Inspiration voert Ter Steege de klanten mee langs talloze commerciële presentaties en kan kennis gemaakt worden met collecties van deze groothandelaar. Het bedrijf verkoopt niet rechtstreeks aan particulieren, maar online kunnen onderdelen besteld worden bij serviezen die door Ter Steege zijn geleverd. Dit is een belangrijk stukje service waaruit ook de waardering van de klanten zelf blijkt.