Afbeelding
Foto:

Kijkje in de keuken bij SallandTrail

NIJVERDAL - Op zaterdag 11 maart vindt de SallandTrail weer plaats. In de natuurrijke omgeving van de Sallandse Heuvelrug rond Nijverdal is het al jaren genieten op de mooie, uitdagende trails over 25, 50 en 75 km.

De organisatie heeft wel iets nieuws voor de deelnemers in petto. Zo lopen de 50km en 75 km-lopers de laatste 25 km van de route omgekeerd, ten opzichte van de eerste vijf edities. De starttijd van de 50km is later gezet, zodat ook de vrijwilligers langs de route tot het einde toe veel te doen hebben. De deelnemers van de 25km worden verdeeld in twee startgroepen, om voor een goede doorloop bij de start te zorgen.
De ervaren traillopers weten dat het pittige trails zijn, zeker voor Nederlandse begrippen. Dat is ook geen wonder. Tijdens de 75 km krijgen de deelnemers bijna alle Sallandse heuvels onder hun voeten. Om dit alles in goede banen te leiden, is de organisatie van de SallandTrail maanden bezig met de voorbereidingen. Mark Jan Smit en Pieter Meesters leggen uit wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van deze populaire trail. "De zeven leden van onze werkgroep hebben allemaal hun eigen taken en verantwoordelijkheden", legt Mark Jan uit. "Het streven is om in september te beginnen, want in november gaan de inschrijvingen alweer van start. En ook de route wordt als eerste onder de loep gelegd."

2 locaties
Het regelen van de gehele logistiek rondom de SallandTrail is één van de belangrijkste taken. Onze man op deze functie is bijna een 'lopend draaiboek", lacht Mark Jan. "Hij heeft precies in het hoofd wat er allemaal moet gebeuren.
Wie waar moet zijn en wanneer alles weer opgeruimd kan worden. Een spin in het web. De logistiek rondom de fietsvrijwilligers vraagt de nodige tijd. Mountainbikers van 3 verschillende clubs helpen mee als vrijwilliger tijdens de SallandTrail.
Organisatie en vrijwilligers gaan opnieuw hun uiterste best doen om deze zesde aflevering minstens zo goed te laten verlopen als de vorige 5 edities. De ITRA heeft de 75 km opnieuw aangemerkt als een Qualifying Race voor de grote internationale trailruns. Een opsteker voor het evenement.