Afbeelding
Foto:

Betrekkelijk weinig containerklachten

RIJSSEN – Er zijn relatief weinig klachten binnengekomen bij de gemeente over overvolle containers.

Dat zegt wethouder Jan Aanstoot op vragen van het CDA-raadslid Henk Kreijkes. "Op een aantal van bijna 15000 huishoudens gaat het tot nu toe om ongeveer 50 meldingen. Als je bedenkt dat de afvalinzameling ingrijpend veranderd is, dan vinden wij dat relatief weinig." Volgens de wethouder blijft het niet alleen bij het aanhoren van de klacht. "We leggen uit waarom de manier van inzamelen veranderd is en waarom we dat doen.
Als inwoners met een overvolle pmd-container te kampen hebben, kunnen ze gratis een extra container aanvragen. Het laten brengen kost eenmalig 20 euro. Zelf ophalen bij containerruilronden, vier keer per jaar, is gratis. De afgelopen maanden zijn er twee boetes uitgeschreven voor het aanbieden van restafval in de gft-container. Dit was ten gevolge van reguliere handhavingsacties op basis van overduidelijk geconstateerde overtredingen.
Het weer ter beschikking stellen van pmd-zakken raadt Aanstoot ten sterkste af. "In het verleden werden deze recyclezakken massaal afgehaald en vaak ook voor andere zaken gebruikt dan waarvoor ze bedoeld zijn. Van de adressen die in aanmerking komen voor een pmd-container heeft ruim 98 procent de container geaccepteerd. De recyclezakken niet meer nodig en kunnen ook niet meer aan de weg gezet worden. Ze kunnen niet worden opgehaald door de vrachtwagens met automatische zijlaadarm.