Afbeelding
Foto:

Nog even de stoomfluit in het Rijssens Museum

RIJSSEN - De stoomfluit, de pop van het joodse meisje dat nooit weer terugkwam of de nostalgische 3D-fotomachine van Karel Schönfeld Wichers.

Nog week kan genoten worden van de zeer bijzondere expositie in het Rijssens Museum. Zaterdag 11 maart is de laatste dag van favoriete museumvoorwerpen die de vrijwilligers van het Rijssens Museum hebben uitgezocht. Na vele bezoekers van alles verteld te hebben over wat er in het museum te zien is, hebben ze nu hun eigen favoriete voorwerp kunnen exposeren mét de redenen erbij vermeld waaróm ze het hebben gekozen.
Door de voorkeuren van de vrijwilligers, ontstond er een grote verscheidenheid aan voorwerpen die varieerden van een ijzeren rundveeketting tot een verfijnd kunstwerk waarin menselijk haar van een dierbare geliefde is verwerkt.
De immer actieve werkgroep wisseltentoonstellingen van het Rijssens Museum is alweer volop bezig met de volgende expositie. Daarvoor zijn ook alweer de nodige contacten gelegd. Wie de komende tentoonstelling gaat exposeren is bijna rond, maar het wordt nog even geheim gehouden.
Het is intussen is al wel vrijwel zeker dat de organisatoren deze keer een exposant hebben gevonden uit de omgeving van het museum.