Afbeelding
Foto:

Nieuwe start voor badmintonjeugd in Holten


HOLTEN - De Badmintonclub Holten heeft altijd een actieve jeugdafdeling gehad. Maar de laatste tijd begon het aantal leden wat af te nemen en dat was aanleiding voor het bestuur om een wervingsactie op touw te zetten.

Jeugdige aanwas is immers het levensbloed van iedere succesvolle vereniging. Zo zijn jeugdleden belangrijk om uiteindelijk competitief succes te hebben in latere jaren. Daarnaast zorgt een nieuwe aanwas van leden ook voor concrete inkomsten. Die actie heeft succes gehad. Een aantal jongeren meldde zich met als gevolg dat er nu elke maandagavond een enthousiaste groep in sporthal 't Mossink traint en speelt.

Betere fit
Onder hen Tristan Preuter (14) en Laila van Oversteeg (12) uit Holten. Laila: "ik kan goed mijn energie kwijt bij het badminton en bovendien past de sport lichamelijk beter bij mij dan bijvoorbeeld handbal. Ik vind het ook belangrijk dat je in een leuke groep speelt en dat je lol hebt."
Tristan vindt het ook een mooie sport maar hij twijfelt nog of het volgend jaar weer badminton wordt. "Tafeltennis lijkt mij ook wel leuk, dat bekijk ik nog".

Thuisgevoel
Beiden voelen zich thuis in de groep en zijn ook blij met de beide jeugdtrainers Youri en Rob. "Youri is soms wat strenger maar dat vinden wij niet erg." Dankzij de trainers zijn zowel Laila als Tristan al in enkele weken veel beter badminton gaan spelen, vinden zij zelf. Die vooruitgang wordt bevestigd door Rob die blij is met de groep die er nu is.
Rob: "Je ziet veel plezier in het veld en dat is heel belangrijk. We kunnen nog wel wat uitbreiding gebruiken en als het een beetje meezit kunnen we in het nieuwe seizoen beginnen met een opstapcompetitie, speciaal voor de jeugd. We gaan misschien ook samenwerken met Rijssen want samen kunnen we meer doen dan apart."

Iedereen is welkom
Jongeren die meer willen weten van badminton of mee willen spelen kunnen elke maandag terecht in sporthal 't Mossink van 19.00 tot 20.00 uur. Er is geen verplichting en je hoeft ook niet meteen een racket aan te schaffen. Gewoon een keer kijken en proberen. Je zult het vanzelf merken: badminton is superleuk!!