Afbeelding
Foto:

Met de Bijbell

Wij zijn Esmée Schreurs, Lieke ter Haar en Inge Mensink, wij zitten in groep 8 van de School met de Bijbel Notter-Zuna.

NOTTER-ZUNA - Het is bij ons op school lekker knus en heel gezellig. Onze school is niet zo groot en daardoorken je bijna iedereen. We hebben daarom dan ook combinatieklassen en zitten met groep 7 en 8 in één lokaal. De meeste kinderen komen uit Notter en Zuna maar ook uit omliggende plaatsen.

We hebben veel ruimte om te spelen, een groot plein, een apart kleuterplein met toestellen en een groot voetbalveld. Hier mogen we na schooltijd nog spelen vooral in de zomer, omdat je op school altijd met meer bent. Ook hebben we een eigen gymzaal en een overblijfruimte waar je mag blijven eten.Bij de school zit ook nog een BSO waar veel kinderen na schooltijd heen gaan. Dat knusse en gezellige zullen we straks wel missen en ook de ruimte om de school, maar we leren vast weer veel nieuwe leerlingen kennen op het voortgezet onderwijs.

De school bestaat in april 100 jaar. Daarom vieren we met alle kinderen en ouders een groot feest. Dit houden we in de derde week van juni. We hebben een programma maar dat is nog geheim. Wij en de school vinden het een hele eer en prestatie om al zo lang te bestaan.

Dit jaar hebben we veel leuke dingen gedaan. Twee keer in de maand krijgt de bovenbouw techniek. De andere weken krijgen we gym of tekenen en knutselen wij. Schoolschaatsen in Deventer en schaatsen op een ondergelopen weiland in Zuna was ook leuk. Voor de voorjaarsvakantie zijn we naar een voorlichting geweest over grote landbouwvoertuigen,

VOMOL, Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer. Ook kregen we dit jaar op woensdag, donderdag en vrijdag schoolfruit. Trouwens Sinterklaas was ook heel leuk. Er moeten ook nog veel leuke dingen komen zoals: feestweek 100 jaar, musical en kamp voor groep 7 en 8 en het schoolreisje voor de groepen 1 tot en met 6. Ook zijn er nog spannende dingen, zoals de CITO-eindtoets. Volgend jaar verlaten we onze school in Notter-Zuna en gaan we naar het vervolgonderwijs: Esmée: naar Reggesteyn in Nijverdal VWO, Lieke naar Reggesteyn Nijverdal HAVO en Inge naar de Passie Wierden TL.

Dick Tukkers