Afbeelding
Foto:

Rijssens Mannenkoor trakteert

RIJSSEN – Het 90-jarig Rijssens Mannenkoor (RMK) overhandigde zaterdagavond een vorstelijke gift van 6000 euro aan de Stichting Waander Kompanje voor hulp aan kinderen van minder draagkrachtige ouders. Het Rijssens Museum/Internationaal Brandweermuseum Rijssen kreeg het zelfde bedrag.

De beide cheques werden uitgereikt door RML-beschermvrouwe Annie Schreijer-Pierik. De Europarlementariër deed dat vlak voor de pauze van het jubileumconcert in een afgeladen grote zaal van het Parkgebouw. De 90ste verjaardag van het RMK werd bijgewoond door sponsoren, talloze genodigden, de Commissaris van de Koning in Overijssel Ank Bijleveld, burgemeester Arco Hofland en de wethouder Ben Beens.

Betrokken
RMK-voorzitter Gertjan Klein Legtenberg legde uit dat het RMK een maatschappelijk betrokken koor is en dat ook wil uitdragen. Vele jaren lang al brengen de Rijssenaren hun oud papier naar de bedrijfshal van het koor op het industrieterrein. Dat legt het koor geen windeieren. "Maar daarvoor willen we ook wat terugdoen voor de samenleving. Om die reden hebben we gekozen voor twee goede doelen. Met de gift geven we de kinderen van ouders die het niet zo breed hebben een steuntje in de rug. Het andere bedrag is bestemd voor het Rijssens Museum dat het DNA van de Rijssense samenleving bewaart en laat zien hoe onze stad zo geworden is."

6000 euro
De cheques werden in ontvangst genomen door oud-wethouder Hans ter Keurst, voorzitter van de Stichting Waander Kompanje en Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum. Beide stichtingen waren al op de hoogte van het feit dat ze genomineerd waren, maar beiden heren toonden zich totaal overrompeld door de hoogte van het bedrag. De bedragen voor beide goede doelen waren afkomstig van de adverteerders en sponsoren van de jubileumgids die huis-aan-huis verspreid is.

Receptie
Zaterdagmiddag hield het RMK een receptie in de foyer en het restaurant van het Parkgebouw.