Afbeelding

Sportclub Rijssen krijgt gevoelige dreun in Enschede

ENSCHEDE - Met bijna een complete selectie vertrok zaterdag Sportclub Rijssen naar Enschede om de strijd aan te binden met de nummer 2 van de ranglijst Achilles Enschede.

En dit keer geen regen, sneeuw of koude tenen, maar gewoon prachtig voetbalweer en opnieuw kunstgras. Sportclub Rijssen had zich voorgenomen om compact te gaan voetballen en dacht een klein beetje aan een overwinning.
Om precies half drie floot scheidsrechter Jan van Erkelens voor het begin van de wedstrijd. Achilles zette Sportclub gelijk onder druk. De Rijssenaren kwamen niet aan voetballen toe. In de vijfde minuut waagde Achilles de eerste doelpoging, maar Ronnie Nijland stak daar een stokje voor.
In de dertiende minuut was het alsnog raak, waarmee Achilles op een 1-0 voorsprong kwam. Job ter Horst gaf met een verwoestend hard schot Ronnie geen kans. Daarna liet Achilles blijken dat er in Enschede niks te halen viel. Met de regelmaat van de klok werd er gescoord: ruststand 5-0. Van het voorgenomen compacte voetbalspel bij Sportclub was weinig te merken, wat Achilles alle ruimte bood om te combineren. Met goede passes werd de verdediging van Sportclub steeds weggespeeld.
Na rust bracht trainer Velten Glen den Drijver en Jarno Nijkamp in voor Dirk Oosthoek en Bastiaan Baan. Dat leverde in de 46e minuut een mooie aanval op, maar verder kwam het dan ook niet. Achilles ging verder met fris en sprankelend voetbal. In een rap tempo werd de stand naar een 8-0 voorsprong getild.
Sportclub kreeg kansen. Glen kwam een paar keer goed door, maar kon niet scorend afsluiten. Totdat Daan Dokter de 9-0 liet noteren. Vanaf de aftrap was het Glen die goed doorging en de bal op maat gaf aan Martijn Schottert die de eerste treffer binnentikte in de 82e minuut: 9-1. Maar Sportclub moest de hele gifbeker leeg drinken. Het werd uiteindelijk 10-1.
Een tegenvaller. Vooral in de eerste helft liet Sportclub zich gewillig naar de slachtbank leiden en was de wedstrijd eigenlijk na een kwartier spelen al beslist. In de tweede helft was het spel van Sportclub iets beter, maar toen was het kwaad al geschied. Een zaterdag om snel te vergeten, want volgende week moeten de mannen van Velten naar koploper ASV'57