Afbeelding
Foto:

D66 en CDA willen meer
beweging in de burgerij

RIJSSEN - De raadsleden Herman Klein Velderman (D66) en Erik Wessels (CDA) willen vaart zetten achter het bevorderen van de gezondheid van de burgers.

Dat bleek maandavond tijdens de raadsvergadering, waar de Nota Publieke Gezondheidsbeleid Rijssen-Holten op tafel lag. D66 vond de voorgenomen plannen om de gezondheid te bevorderen niet genoeg. Volgens Klein Velderman ligt het gezondheidsniveau van de burgers nog onder het Nederlandse en zelfs onder het Twentse niveau. Hij diende dan ook motie waarin hij er bij het college op aandrong om te streven naar het gemiddelde gezondheidsniveau van Nederland.

Wessels (CDA) kwam met een voorstel waarin extra nadruk werd gelegd op het belang van meer bewegen.

Daarop ontstond in de gemeenteraad een discussie of het wel zo noodzakelijk was om extra nadruk te leggen op bepaalde onderdelen uit de nota. "Leg geen claim op de werkgroep die nu gaat uitzoeken hoe dit plan verder uitgewerkt moet worden," zo betoogde Wim Muller van Gemeentebelang.

Nadat wethouder Ben Beens (SGP) had laten weten serieus werk te maken van de plannen om het gemiddelde gezondheidsniveau van de burgers een forse impuls te geven, trok Wessels zijn wijzigingsvoorstel in. De motie van D66 werd verworpen met de stemmen van VVD Lokaal, CDA, SGP en Gemeentebelang tegen.