Afbeelding
Foto:

Poort van Twente
klaar voor toekomst

RIJSSEN – Restaurant De Poort van Twente is nu helemaal gereed voor de toekomst.

Nog niet zo lang geleden onderging het zalencomplex aan de achterkant een complete gedaanteverandering. Nu is het restaurantgedeelte aan de voorkant flink onder handen genomen en aangepast aan alle eisen des tijds. Eigenaar Henk Molenaar (56) zegt dat hij wel even moest slikken toen een paar weken geleden het interieur van de brasserie eruit werd gesloopt. "Na tien jaar was het interieur nog lang niet versleten. Maar je moet mee in de vaart der volkeren en dat betekent dat je toch weer moet vernieuwen om in de markt te blijven."

Liefhebbers
Restaurant De Poort van Twente aan de Enterstraat 188 heeft in Rijssen en omstreken een uitstekende naam opgebouwd. Niet alleen liefhebbers van een smakelijk diner of een lekkere kop koffie met gebak weten het restaurant te vinden.
Ook veel ondernemers landen regelmatig aan in De Poort van Twente om elkaar te ontmoeten, te netwerken of voor een zakendiner. Een en ander betekent dat een verbouwing nooit te lang mag duren. Er is dan ook met een enorme vaart gewerkt om de overlast en hinder tot een minimum te beperken. Het restaurant werd na drie weken weer in gebruik genomen.

Verbouwing
Met de verbouwing treedt er eigenlijk ook een nieuw tijdperk voor De Poort van Twente in. Molenaar senior wil op den duur toch wat gas terug gaan nemen en de zaken geleidelijk overdoen aan zoon Henk-Jan (25).
Molenaar junior is in het bezit van de vereiste vakdiploma's en heeft ook buiten het bedrijf van zijn vader de nodige ervaring in de branche opgedaan.
Ook na de verbouwing blijft de vaste stelregel van de Poort van Twente: altijd gastvrij en kwaliteit voor een vriendelijke prijs!

Jubileum
Bij het 25-jarig jubileum van De Poort van Twente verwoordde oud-transportondernemer Harman Nijhof het geheim van Molenaar: "Ik heb nog nooit een horecaondernemer zo hard zien werken.
Henk Molenaar is net een goede transportondernemer: de wagen altijd vol."