Afbeelding
Foto:

Reggesteyn zeer vaardig met Word

RIJSSEN - Een groep van 22 leerlingen heeft afgelopen week een bijzonder diploma in ontvangst genomen. Wethouder Bert Tijhof van de gemeente Rijssen-Holten mocht het certificaat Microsoft Office Specialist uitreiken aan 22 leerlingen van het CSG Reggesteyn in Rijssen.

De leerlingen hebben zich gespecialiseerd in Word tijdens de lessen Diensten en Producten via de Imagine Academy. Daarnaast betrof het veel thuisstudie. De leerlingen zijn nu officieel Microsoft Office Specialist in Word.

Geslaagd
CSG Reggesteyn kent een hoog slagingspercentage als het gaat om het behalen van dit certificaat, met name bij havo en vwo. Dat ook bij de Theoretische Leerweg zoveel leerlingen geslaagd zijn is uniek. "Reggesteyn mag zich hierin best wel koploper noemen", aldus een trotse unitleider Wim Groenewegen.

Uniek
Dat CSG Reggesteyn de leerlingen deze mogelijkheid biedt is op zich vrij bijzonder; de studie wordt ook aangeboden op MBO's en HBO's. Het behalen van het certificaat is niet direct het doel, maar het vergroten van de vaardigheden op het gebied van tekstverwerking. In die zin zijn alle leerlingen die de cursus hebben gevolgd toppers. Het certificaat staat natuurlijk ook goed op het CV. Het bezitten van digitale vaardigheden is immers voor een werkgever een belangrijk selectiecriterium anno 2017. Het is gewoonweg een verwachting dat medewerkers om kunnen gaan met software zoals Word.