Afbeelding
Foto:

Derde plaats voor
BC Holten bij toernooi

HOLTEN - De Badminton Club Holten heeft zondag de derde plaats behaald bij het jaarlijkse badmintontoernooi in het Drentse Peize. Het deelnemersveld was sterk dit jaar; ruim 24 teams uit de hele regio streden om de prijzen. Dit eindigde met een nette podiumplaats voor BC Holten.

Yvonne Beuker en Youri Hissink (foto) waren de Holtense vertegenwoordigers. Na een geslaagd ochtendprogramma (tweemaal winst en een gelijkspel) werd het team ingedeeld in een poule van teams van gelijk sterkte. Daarin werd één wedstrijd gewonnen, één verloren en één gelijkgespeeld.

Spannende strijd
Uiteindelijk moest een beslissingswedstrijd uitmaken welke eindpositie het Holtense team zou gaan behalen. Die strijd werd geen gemakkelijke opgave want het team uit Eelde bleek een taaie tegenstander. Na een gewonnen en verloren set moest een derde set de beslissing brengen. Met 21-15 was dit een prooi voor BC Holten. Uiteindelijk was een derde plaats het eindresultaat en dat mag in een veld van 24 teams worden beschouwd als een uitstekende prestatie. Ook de meegereisde supporters konden met veel genoegen terugzien op een succesvol toernooi voor het Holtense team.

Jeugd
BC Holten heeft inmiddels ook buiten het veld successen geboekt; zo begint de nieuwe wervingsactie voor de jeugd haar vruchten af te werpen. Er begint nu ook een nieuwe trainingsgroep op de maandag.