Afbeelding
Foto:

Vrijwilligers helpen bij Maranatha

RIJSSEN - Woonzorgcentrum Maranatha en Dagactiviteitencentrum De Molenhoek in Rijssen hebben vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart meegedaan aan NLdoet. Tijdens deze dagen hebben vrijwilligers veel werk verzet.

De activiteiten in Woonzorgcentrum Maranatha hebben op vrijdag plaatsgevonden. Na de opening door regiomanager Dick van Bodegraven konden bewoners een muzikale ochtend bijwonen in het Dorpshuis. Dit was bijzonder gezellig, zowel voor de bezoekers als vrijwilligers. Aansluitend was een gezamenlijke pannenkoekenmaaltijd georganiseerd voor alle bewoners van het woonzorgcentrum. Medewerkers van een grote supermarkt hebben geholpen bij het bakken van de pannenkoeken.

Plein weer op orde
Ook de vrijwilligers hebben zich de pannenkoeken goed laten smaken. Zij hadden 's ochtends al geklust en alle tuinbankjes, balkons op de verpleegafdelingen en pleintjes schoongemaakt. Zo kreeg dit weer een bijzonder mooie, nette aanblik. Zodra er sprake is van voorjaarsweer kunnen de bewoners daarvan genieten op een mooi en schoon terras. In de middags hebben diverse workshops plaatsgevonden, waaronder bloemschikken, haarverzorging en een sjoelwedstrijd. Het was de bedoeling een gezellige dag vol aandacht en welzijn te organiseren en dat doel is meer dan behaald.

Molenhoek
Zaterdag was het de beurt aan De Molenhoek om aan de slag te gaan. Zo'n dertig vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag in het dagactiviteitencentrum de handen uit de mouwen gestoken. Vele handen maakten licht werk. Na het starschot om negen uur zijn onder meer wanden geschilderd en is een plafond vervangen. Ook is met een hogedrukspuit het fietsenhok en een afdak schoongemaakt.

Tevreden met resultaat
Tijdens de werkzaamheden is iedereen voorzien van koffie, thee en soep. Ook daar hadden vrijwilligers voor gezorgd. Locatiemanager Jan Boertje kijkt tevreden terug op het verloop van de dag. "Het was een dag van ontmoeting, saamhorigheid en gezelligheid. En dat ook nog eens gecombineerd met het doen van klussen!" NL Doet was ook op vele andere locaties in Rijssen en elders in Twente weer een gezellig succes. Twentenaren zijn en blijven actieve vrijwilligers; ongeveer een kwart van ons zet zich regelmatig belangeloos in voor een ander. NL Doet is dan ook vooral gericht op de groep die juist nog niet actief is als lokaal vrijwilliger.