Aanleg snel netwerk in gevaar
Aanleg snel netwerk in gevaar Foto:

Aanleg glasvezel verloopt goed in Rijssen-Holten

RIJSSEN - De aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Rijssen-Holten verloopt voorspoedig. De gemeente is erg blij met de snelle aanleg.

In januari hield aannemer Delta Infratechniek een schouw voor de aanleg van dit supersnelle netwerk. Hierin werd bij de bewoners gekeken hoe de aanleg het beste gerealiseerd kon worden. Er werd gestart in de buurtschappen Beuseberg en Holterbroek.

Meters maken
De aanleg in de Beuseberg liep nog wat vertraging op door het winterweer. Immers, graven in de grond wordt een stukje lastiger wanneer deze solide bevroren is bij -5. Inmiddels kan met warmer weer weer voortvarend doorgewerkt worden. De aannemer weet inmiddels al goed meters te maken in de Holterbroek. Zo draagt het ontbreken van bomen in de bermen er aan bij dat dit met een hoge mate van productiviteit kan.

Verdere stappen
nmiddels wordt nu rondom de kern Dijkerhoek en naar Holten gegraven. Aan de Kattensteeg zal een nieuwe POP ruimte (voor het verbinden en ontsluiten van de glasvezel) worden gerealiseerd. Van hieruit worden dan de noordelijke gebieden zoals de Holterberg en Helhuizen ontsloten.

Leefbaarheid
De aanleg van glasvezel in de buitengebieden is belangrijk voor de leefbaarheid en economie in deze gebieden. Zo zijn ook steeds meer bedrijven sterk afhankelijk van snelle internetverbindingen voor hun bedrijfsvoering.
Onder meer boerenbedrijven maken steeds meer gebruik van internet voor het in de gaten houden van hun melkveestapel of communicatie met afnemers. Daarnaast is het ook voor recreatieve ondernemers belangrijk, omdat het een factor is waar bezoekers op selecteren bij het boeken van een verblijf of vakantie.