Afbeelding
Foto:

Gedichtenavond in Rijssens Museum

RIJSSEN - In 'n Koffiehook van het Rijssens Museum wordt dinsdagavond een Rijssense gedichtenavond gehouden.

Medewerking zal worden verleend door oud-huisarts Jan Slofstra en (streektaal)schrijver Gerrit Kraa. Op de Rijssense gedichtenavond zullen gedichten worden voorgedragen van bekende Rijssense dichters als wijlen Jan Rozendom, Gerrad van Drees, Herman Roosink en oud-Enternaar Jannes Slot. Inloop vanaf 19.30 uur. Start om 20.00 uur.
Slofstra en Kraa zijn dichters die nog volop bezig zijn met dichten. Zij zullen een selectie voordragen uit eigen werk. Maar ook hebben ze de vrijheid om enkele gedichten voor te dragen die hen om wat voor reden dan ook het meest hebben getroffen. Om die reden kan ook niet precies worden ingeschat wat het programma zal bieden omdat het afhangt van de smaak van de dichters van dat moment.

Intiem
Voor de gedichtenavond wordt een kleine entree gevraagd van 4 euro, waarvoor twee keer koffie wordt geschonken. Het aantal plaatsen in de Koffiehook van het museum is beperkt. Daarom is het sterk aan te raden zich per e-mail aan te melden op e-mailadres g.dannenberg@rijssensmuseum.nl Wie zich heeft aangemeld is verzekerd van een plaats. De overblijvende plaatsen zijn dan bestemd voor mensen die het erop wagen zonder zich aan te melden.

"We hopen dat we plaatsen tekort zullen komen," zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum. "Dat hebben we natuurlijk al snel omdat het aantal zitplaatsen in de koffiehoek nu eenmaal beperkt is. Daarom raad ik belangstellenden sterk aan om zich vooral vooraf aan te melden, dat voorkomt onnodige teleurstelling."

Verlanglijstje
Het houden van een Rijssense gedichtenavond stond al jaren op het verlanglijstje van het Rijssens Museum. "We houden deze avond opzettelijk in de dialectmaand maart, er zal ook veel dialectpoƫzie te horen zijn, maar we delen geen bekeuring uit voor een Nederlands gedicht," zegt Dannenberg gekscherend. "Uiteindelijk zijn we op het museum niet eenkennig en genieten we graag van alles wat mooi is."

"Wel willen we als Rijssens Museum een mooie doorsnede laten horen van Rijssen door de jaren heen aan poƫzie geproduceerd heeft???????."