Afbeelding
Foto:

E-Bike Testdagen Ten Tusscher in Enschede

ENSCHEDE - De elektrische fiets is steeds populairder in Nederland. De afgelopen jaren steeg de verkoop van deze fietsen met trapondersteuning in rap tempo. Toch hebben veel mensen er nog nooit op gefietst. "Jammer", zo benadrukt fietsspecialist Jan ten Tusscher, "want een E-Bike heeft zeker mooie voordelen."

De elektrische fiets is al enige jaren op de markt in Nederland. Tegenwoordig zitten steeds meer mensen op de elektrische fiets, zowel oud als jong. Om dit zelf eens te testen organiseert fietsenwinkel Ten Tusscher aan de Oldenzaalsestraat 340 van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 maart de E-Bike Testdagen. Hier kunnen bezoekers in een gezellige sfeer diverse fietsen uitproberen. De vorige edities waren al druk bezocht, mede dankzij uitstekend weer. Met een mooi zonnetje erbij is het immers nog leuker fietsen.

Alternatief voor auto
Elektrische fietsen zijn er tegenwoordig in alle soorten en voor vele doeleinden. Zo ontdekt ook de forens de elektrische fiets als alternatief voor de auto voor woon-werkverkeer. "Zeker voor kortere afstanden zoals van huis naar het werk of voor afspraken is de elektrische fiets optimaal; in veel gevallen ben je net zo snel als met de auto.", aldus Ten Tusscher. Dit nog bovenop het praktische voordeel dat een fiets gratis te parkeren is en geen dure benzine verbruikt. Fietsen is gezond, maar deze permanente 'wind mee' voorkomt wel dat je bezweet op het werk arriveert. De mate van trapondersteuning is zelf in te stellen. Voor de wat langere afstanden is er ook de snellere speed-bike; een relatief jonge categorie fietsen met een hogere maximumsnelheid van maar liefst 45 kilometer per uur.

Test het zelf
Op de E-Bike Testdagen zijn veel merken en types te testen in diverse prijsklassen. Wie zich al vooraf wil oriënteren kan het brede aanbod bekijken op de website www.tentusscher.nl. Hier staat ook een aparte pagina met praktische informatie over de elektrische fiets én een groot aanbod van occasions. Zo past de elektrische fiets binnen vrijwel ieder budget. Ten Tusscher levert ook passende service in de eigen werkplaats. Zo krijgt de fiets drie maanden na aankoop een gratis onderhoud- en aftelbeurt om optimaal fietsplezier te garanderen. Een gedegen advies over gebruik van de accu zorgt voor lang en probleemloos gebruik. Kom langs om de voordelen van de elektrische fiets zelf te ervaren. De E-Bike Testdagen zijn van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 maart. Fietsspecialist Ten Tusscher is te vinden aan de Oldenzaalsestraat 340 in Enschede. Kijk voor meer informatie op: www.tentusscher.nl