Afbeelding
Foto:

De Brasserie draait op volle toeren na uitbreiding

RIJSSEN – Brasserie De Passage was al langere tijd hét succesnummer van winkelcentrum De Hoge Wal.

Maar door de laatste uitbreiding is de brasserie nu ook nog de grote blikvanger van De Hoge Wal geworden. Door de voormalige showroom van Autobedrijf Beltman bij de brasserie aan te trekken is De Passage een horecaonderneming van formaat geworden.

Ruimtegebrek
Harold en Fernande Derksen zijn heel blij met de laatste uitbreiding van tientallen vierkante meters vloeroppervlak. "We moesten steeds vaker mensen teleurstellen omdat er geen plaats meer was. Dat is niet gastvrij. En "nee" is geen handel. Daarom zijn we ook echt blij met de laatste uitbreiding. We zijn van een kleine 170 naar ruim 240 vierkante meter gegaan en dat was absoluut geen overbodige luxe."

100 gasten
Naast de dagelijkse gasten die in de brasserie gezellig wat willen eten en drinken, hebben Harold en Fernande nu ook ruimte voor nog zo'n 100 gasten.

Blijven
De Passage valt onder de zogenaamde daghoreca. "Het publiek kan hier overdag terecht. 's Middags kan oma bij ons haar verjaardag komen vieren. Maar dat betekent niet dat hier 's avonds niets te doen is. Onze keuken is op maandag en dinsdag tot 18.30 uur open en van woensdag tot en met zaterdag tot 19.30 uur.
Bij de gewone horeca sluit de keuken hoogstens een half uur later. En natuurlijk betekent dat niet dat onze gasten klokslag half acht weg moeten. Iedereen kan nog lekker blijven zitten met een drankje en een hapje," zegt het ondernemersechtpaar.

Flexibel
De Passage is een uiterst flexibele onderneming. "We denken met de mensen mee die bij ons iets willen vieren. We luisteren goed en we overleggen goed met elkaar hoe het feestje eruit komt te zien. We hebben het druk, dus alles gaat hier heel snel, maar we zorgen ervoor dat onze kwaliteit en service op een hoog peil blijven."

Team
Dat kan alleen als je zeer gemotiveerde mensen om je heen hebt en dat is bij ons het geval. We hebben echt een geweldig team. Veertien vaste krachten en vijftien parttimers. Ze verstaan allemaal prima hun verantwoordelijkheid en dat maakt het werken met hen ook zo aangenaam."

Plezier
Harold en Fernande staan samen op de werkvloer. "We hebben een platte organisatie en we hebben plezier in ons werk. Dat stralen we ook bewust uit naar onze klanten. Die waarderen dat ook. Dat zeggen ze ook. We zorgen er dan ook altijd voor dat we de juiste mensen op de juiste plek hebben. Bovendien zitten we hier aan dit nieuwe plein dat zo fantastisch mooi geworden is. Dus wat wil je nog meer?"

Impuls
Het nieuwe plein voor het winkelcentrum blijkt een schot in de roos te zijn en heeft de totale winkelomgeving van De Hoge Wal een nieuw aanzien en een nieuwe impuls gegeven. Zelfs de ondernemers aan de overkant van de Haarstraat vanaf Kapsalon Benny tot en met de dierbenodigdhedenzaak hebben te maken met traffic.

Samenspraak
Bij de voorbereiding, de ontwikkeling en de uitvoering van de pleinplannen is de gemeente in nauwe samenspraak gebleven met de betrokken ondernemers.