Afbeelding
Foto:

Rijssens Mannenkoor
huldigt jubilarissen

RIJSSEN - De jaarvergadering van het Rijssens Mannenkoor verliep afgelopen vrijdag 17 maart in een goede sfeer. Voorzitter Gert Jan Klein Legtenberg blikte in zijn openingsrede terug op het zeer succesvolle jaar 2016

Hoogtepunten waren zonder meer "Rijssen zet de Toon" in het volkspark, maar ook het aanstellen van Annie Schreijer-Pierik als beschermvrouwe van het Rijssen Mannenkoor tijdens een concert met een jongenskoor uit Kiev alwaar Annie Schreijer de eerste CD kreeg uitgereikt van de nieuwe kerst cd. Waar veel koren te maken hebben met een terugloop in leden, mag het Rijssens mannenkoor zich nog steeds verheugen in de belangstelling van nieuwe leden.

Groei
In 2016 mocht men ook nu weer nieuwe zangers begroeten. Waar veel koren te maken hebben met een terugloop in leden en vaak bestaat uit relatief oudere leden, mag het Rijssens Mannenkoor zich juist verheugen in de belangstelling van veel jongere zangers. Het ledenaantal bedraagt nu bijna honderdveertig leden. Tijdens deze jaarvergadering is de secretaris Dick Tijhof opnieuw verkozen voor deze functie voor de komende drie jaar. Jan Manenschijn werd verkozen als nieuw bestuurslid en volgt Eddie Westerhof op die niet herkiesbaar was.

Huldiging
Ook tijdens deze jaarvergadering werden een viertal leden in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange lidmaatschap. De heren Mans Maneschijn maar liefst zestig jaar lid, Henk Voortman (Henkie van Koops) vijftig jaar lid, Willem Nijland en Gerard voorman veertig jaar lid. Henk ten Brinke ook veertig jaar lid kon wegens zwakke gezondheid deze avond niet aanwezig zijn. De jubilarissen werden door de voorzitter Gert Jan Klein Legtenberg geprezen voor hun trouwe lidmaatschap en hun inbreng in de vereniging. Ook werden de jubilarissen toegesproken door twee afgevaardigden van het KNZV, zij prezen het Rijssens Mannenkoor als een dynamische en actieve vereniging, een vereniging waar je als zanger toch lid van wilt zijn.
Ook dit jaar zit het koor bepaald niet stil. Er worden weer veel concerten gegeven in heel Nederland. En natuurlijk de prachtige concertreis naar Wenen in juni en het concert in het volkspark.