Afbeelding
Foto:

Groei & Bloei Rijssen is 50

RIJSSEN - De afdeling Rijssen en Omstreken van de tuin- en plantenvereniging Groei&Bloei viert dit jaar haar vijftigste verjaardag. De vereniging van mensen met groene vingers telt ruim 100 leden. Ter gelegenheid van het halve eeuwfeest is een grote fair in voorbereiding rond het thema Leven. De fair is gepland op zaterdag 2 december in de Fruytierscholengemeenschap aan de Stroekeld.

In de herfst van 1967 namen enkele tuin- en plantenliefhebbers het initiatief tot oprichting van de vereniging. Er werd een speciale avond belegd waarop flink reclame werd gemaakt voor de nieuwe club en er meldden zich direct al zo'n 40 liefhebbers. Genoeg om een afdeling op te richten, met de toen zeer deftige naam van Landelijke Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde. Dat was op 1 december 1967.

De vereniging wordt ook kortweg Groei&Bloei genoemd, naar het gelijknamige maandblad dat de leden ontvangen. Groei&Bloei staat momenteel onder leiding van voorzitter Henk Brinks die de voorzittershamer sinds 2005 hanteert. Andere bestuursleden zijn Albert Goorman (secretaris) en penningmeester is Peter Schreuder. Tien jaar geleden hield Groei&Bloei ook een grote Puur Natuur-jubileumfair in de Fruytier die door een groot publiek werd bezocht. Groei&Bloei is niet alleen een goede bekende onder volwassenen, maar ook generaties basisschooljeugd zijn met de natuur in aanraking gekomen door de beroemde fuchsiawedstrijden die lange jaren achtereen werden georganiseerd. Grote motoren achter deze acties waren Berthy Nijeboer en Jannie Reefman. Zij brachten fuchsiastekken naar de scholen die door de leerlingen veelal tot indrukwekkende potplanten werden opgekweekt.

Foto: bestuur Groei & Bloei