Afbeelding
Foto:

Beter in je vel met huidtherapie

Acne, littekens, vochtophoping, overbeharing. Enkele huidaandoeningen die heel goed te behandelen zijn. Judith Toeters is gespecialiseerd huid- en oedeemtherapeute. In april houdt zij iedere dinsdag spreekuur in haar praktijk in het Medisch Centrum Rijssen. Binnenlopen kost niets en is vrijblijvend.

Een huidtherapeute als Judith gaat verder dan een schoonheidsspecialiste. ,,Therapieën bij een huidtherapeut zijn veelal intensiever en doelgerichter," legt Judith uit. ,,Wat is de klacht en hoe kunnen we die het beste behandelen? Iedere cliënt krijgt zo een behandelplan op maat."

Vochtophoping

Eén van de veelvoorkomende huidaandoeningen is vochtophoping, ofwel oedeem. Judith behandelt dit onder meer met manuele lymfdrainage en ambulante compressietherapie die het vocht verminderen. Een behandeling die in het begin intensief is en waarbij de cliënt ook thuis oefeningen doet. ,,Vochtophoping kan ontstaan na een operatie, na bepaalde soorten kanker en na bestraling.

Met massages, zwachteltherapie, medical taping en bewegingsoefeningen kunnen we heel goed het vocht verminderen en wordt de pijn en mogelijke bewegingsbeperkingen een stuk minder."

Van acne tot overbeharing

De praktijk bestaat inmiddels zes jaar en Judith werkt samen met Debby Lorkeers en Lotte Staals, allen gecertificeerd huid- en oedeemtherapeutes. ,,Het contact met mijn cliënten maakt het leuk. Je zit dat iemand na verloop van tijd beter in zijn vel gaat zitten. Dat is erg mooi."

Huidtherapie is heel breed. Naast het behandelen van oedeem, kun je dan ook bij Judith terecht als je last hebt van acne, puistjes, littekens, pigmentvorming en overbeharing. Zelfs voor permanente make-up voor je wenkbrauwen en eyeliners kun je een afspraak maken bij Judith.

Inloopspreekuur

In de maand april heeft Judith iedere dinsdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur inloopspreekuur. Je kunt dan vrijblijvend komen met vragen over je huid. De exacte data zijn 4, 11, 18 en 25 april. De praktijk Judith Toeters huid- en oedeemtherapie zit in het Medisch Centrum Rijssen Soutterain. Hier kunt u terecht van 9.00 uur tot 17.00 uur op afspraak. Bellen kan ook naar telefoonnummer (0548) 514 122 of per mail huidtherapie@judithtoeters.nl. Meer informatie over de therapieën en huidaandoeningen vind je op www.judithtoeters.nl.