Afbeelding
Foto:

Stuifzand, modellen
en glas in Wierden

WIERDEN - Gevaarlijk glas, eigenzinnige stillevens en modellen zijn de komende weken te zien bij galerie Tolg'Art in Wierden.

De vernissage is zaterdag 1 april van 14.00 tot 16.00 uur. Trijnie Mohlmann (Groningen, 1954) is professioneel beeldend kunstenaar. Ze woont in het noorden van Nederland. Sinds 1999 maakt ze ook gegoten glasobjecten. Mohlman wordt geboeid door de gevaarlijke eigengereidheid van het hete glas. Ze maakt unieke, kleurrijke massieve glasbeelden die worden gegoten door middel van de zogenaamde heetglas-Sandcastingtechniek. Van alle glasbeelden is er maar één van.
Ronald Soeliman (Suriname, 1965) groeide op in Suriname en heeft Javaanse ouders. In 1975 verhuisde hij naar Nederland. Tijdens zijn studie won hij een studiebeurs voor de academie in Jakarta. In 1994 studeerde hij af aan Minerva en woont en werkt hij in Zuidlaarderveen. Van daaruit trekt hij het Drentse landschap in waar hij met ruime hand schildert. Hij houdt van de Drentse heide, zandverstuivingen en akkers, maar ook van de duinen, de zee, dieren, modellen en stillevens. Soeliman vangt de sfeer van het moment. De verf wordt in kleurige streken aangebracht; de sporen van het paletmes zijn nog duidelijk te zien. Het licht heeft het hoogste woord.
René Jansen (Groningen, 1956) groeide op in Groningen, maar woont en werkt al heel lang in Kiel-Windeweer. Hij volgde een gedegen opleiding aan de Academie Minerva. Jansen heeft in feite overal verstand van. Toch blijft hij een echte stillevenschilder, maar hij maakt ook portretten, naakten en landschappen. Hij zoekt altijd heftig naar evenwicht in zijn composities. Verfbehandeling, compositie, penseelvoering, lichtval en kleurgebruik bepalen de uitstraling, heftigheid en zeggingskracht van zijn impressionistische werkstukken. Jansen gaat aan de haal met licht en kleuren om een eigen compositie te scheppen waarin hij een universele schoonheid oproept. Zijn werk straat liefde en plezier uit; leefde voor de dingen. Hij kan ook niet zonder.
Galerie Tolg'Art, Tolgaarde 6-8 exposeert Ronald Soeliman, René Jansen en Trijnie Mohlmann van 30 maart tot en met 6 mei 2017.