Afbeelding
Foto:

Slofstra in de prijzen bij schrijfwedstrijd

DELDEN-RIJSSEN – Oud-huisarts Jan Slofstra uit Rijssen won donderdagavond bij restaurant 't Hoogspel in Delden de tweede prijs in de schrijfwedstrijd van 'n Kreenk vuur de Twentse Sproak.

Met zijn verhaal Greun en gel gooide Slofstra hoge ogen. Het verhaal van Slofstra ging erover hoe een eenzame bejaarde vrouw haar honderdste verjaar beleefde.

Jury
Volgens het juryrapport was de opbouw van Slofstra's verhaal briljant, actueel en herkenbaar. Presentatrice en Bodbreefcolumniste Marieke Dannenberg zei dat het verhaal de lezer stimuleert om ook eens op de koffie te gaan bij eenzame mensen. "Het verhaalthema Greun en gel komt terug in de ergernis van de hoofdpersoon en maar ook in de gekleurde feestballonnen. De jury vindt Greun en gel een aandoenlijk verhaal dat de lezer ontroert."
De verhalen van de streektaalschrijvers zijn gebundeld in het boek Greun en gel oargern dat te koop is bij 'n Alie van der Veer, secretaris van 'n Kreenk vuur de Twentse Sproak en te bestellen per e-mail: avanderveer@twenteakademie.nl

Schrijfwedstrijd
Een Kreenk vuur de Twentse Sproak (KTS) organiseerde alweer voor de vierde keer een streektaalschrijfwedstrijd. De schrijvers werden uitgedaagd een verhaal van 500 woorden of een gedicht van 14 regels te maken over één van de vier thema's: 1. Greun en gel oargern; 2. Goat toch hen!; 3. Ma'j miej nog?; 4. A'k um ooit in de vingers kriege...

Prijs
De eerste prijs in de categorie verhalen ging naar Leo Leurink uit Borne. De eerste prijs in de categorie gedichten ging naar Truus van de Krol uit Enter. De prijs voor de ervaren schrijvers ging naar dichter Harry Morshuis uit Oldenzaal.