Afbeelding

Draai om de oren voor sportclub Rijssen

RIJSSEN - Na de wedstrijden tegen de topteams komt Sportclub Rijssen nu tegenstanders tegen waartegen ze een kans maken. Maar dan moet je deze wel kunnen benutten, zo bleek afgelopen weekend.

Helaas had trainer Folkert Velten ook deze middag personele problemen en moest hij puzzelen om een goed elftal in de wei te krijgen. Maar met William Witten terug van een schorsing en Maxim van Straaten op de mid-mid positie, Glenn den Drijver midvoor en Lahdo Yousef aan de rechterbuitenkant stond er toch een elftal met mogelijkheden. We zagen een Sportclub dat als een duveltje uit een doosje in de aanval ging. Lahdo had geschiedenis kunnen schrijven, want na precies 32 seconden stond hij oog in oog met de keeper van BZSV. Hij tikte de bal helaas net naast. In de 13 e minuut was het Sportclub die weer in de aanval was. In een scrimmage voor het doel van BZSV was het uiteindelijk Maxim die een goede splijtende aanval afrondde. Uiteindelijk wist Sportclub een kans te benutten met 1-0 op het bord.

Rood
Na de 40e minuut nam William de doeltrap tweemaal verkeerd, waarvoor hij geel kreeg wegens tijdrekken. Toen hij voor de derde keer al mopperend de bal wilde nemen, gaf hij nog een keer commentaar op de scheids, die daarop direct rood gaf. En daarmee was het voordeel van Sportclub weg. Rust 0-1. In de tweede helft wist BZSV de sterke verdediging van Rijssen te verrassen. Het was Joey Snijders die de bal binnen schoof na een lange rush dwars door het midden 1-1. Even later was het Maxim die een vrije schop mocht. Na 63 minuten spelen een aanval van BZSV op rechts. Een scherpe voorzet en opnieuw was het Joey Snijders die met een goed geplaatste kopstoot de 2-1 liet aantekenen. Sportclub bleef niet bij de pakken neerzitten en begon aan een offensief dat uiteindelijk geen succes had.