Afbeelding
Foto:

Modespektakel bij
Hoge Wal in Rijssen

RIJSSEN - Rijssen staat komende zaterdag geheel in het teken van mode. Als onderdeel van de drie Lifestyle Dagen dit voorjaar organiseren de ondernemers in Rijssen een gezellig modespektakel.

Er worden tegelijk twee evenementen gehouden die goed op elkaar aansluiten. Zo organiseert de ondernemersvereniging HABI in het centrum modeshows op een overdekte catwalk op het Schild van 13.30 tot 20.00 uur. De winkels in het centrum zijn dan open tot 21.00 uur.

Hoge Wal
De ondernemersvereniging van winkelcentrum de Hoge Wal sluit hierbij aan met een eigen evenement. Ook hier worden modeshows gehouden met kleding van ondernemers uit het winkelcentrum zoals Zeeman, Scapino, Norah, Shoeby en Jasmijn Lingerie. De opzet van de modeshows is echter wel wat anders; een deel van de modellen is namelijk ook dansers van Dance by Fernanda.

Dansen in mode
De dansers en modellen geven shows om 13.30, 14.30, 15.30 en 19.30 uur op het plein voor het winkelcentrum. Dance by Fernanda zet hiervoor de demogroepen van 8 tot 25 jaar in, evenals de recreatieve groep met dansers uit de groepen 3 tot en met 8. De shows beginnen met de meiden in de leeftijd 8-12 jaar die kleding tonen van Shoeby. Hierna houden de recreatieve groepen een dansoptreden, gevolgd door modellen op de catwalk en afgesloten met musical show dance nummers uit onder meer 'Hairspray' en 'Footloose' De nadruk ligt bij dit mode-event meer op het showelement en op een grotere plek dan vorig jaar. Dit compleet met licht- en rookeffecten voor een spectaculaire show. Toen de ondernemersvereniging met het idee kwam voor deze gecombineerde dans- en modeshow werd gelijk vol enthousiasme gereageerd door Dance by Fernanda. Vorig jaar was dans ook een onderdeel van de modeshow, maar een stuk kleiner van opzet.

Voorjaarsactie
De Hoge Wal organiseert ook een voorjaarsactie, in samenwerking met Belevingspark Hof van Eckberge in Eibergen. Bij alle winkeliers in het winkelcentrum ontvangt u bij uw aankopen spaarzegels, waarmee u spaart voor bijvoorbeeld gratis entree, gratis lasergame of bowlen.