Afbeelding
Foto:

Het blijft emmeren met de stadspomp in Rijssen

RIJSSEN - Het blijft emmeren met de laatste Rijssense stadspomp, want sommige ondernemers rond het nieuwe plein voor winkelcentrum De Hoge Wal zien de pomp liever niet weer terugkeren.

Volgens een van de ondernemers zijn ze al in een vroegtijdig stadium betrokken bij het maken van het nieuwe plein voor De Hoge Wal. "De gemeente wilde ons er graag bij hebben om niet achteraf geconfronteerd te worden met bezwaren. Daarom is vooral veel overleg gepleegd met de gemeente en alle betrokkenen bij de renovatie van dit deel van het winkelcentrum."
De ondernemers van De Hoge Wal en het nieuwe plein zijn bijzonder in hun sas met het nieuwe plein. "Er is een mooie, gezellige ruimte ontstaan die voor ons heel veel mogelijkheden biedt. En het eerste wat de gemeente doet is er een grote steen te plaatsen die herinnert aan de V1-ramp op de Huttenwal in de Tweede Wereldoorlog. En dat soort gebeurtenissen moet natuurlijk herdacht worden, begrijp me goed. Maar eerst de steen, straks wordt de pomp weer teruggeplaatst midden in de looproute. Waar eindigt het?" aldus de ondernemer. Overigens kan de pomp niet zo maar teruggeplaatst worden. Eerst moet de omgevingsvergunning erop worden aangepast. Het plan om de pomp terug te plaatsen ligt nu ter inzage.