Afbeelding
Foto:

De visitekaartjes van het Parkgebouw

RIJSSEN – Het Parkgebouw in Rijssen beschikt over een twintigtal zeer enthousiaste vrijwilligers, die zowel van de directie als van het bestuur van het Parkgebouw grote waardering ontvangen voor de door hun verrichtte werkzaamheden. Directeur Jolanda Agteresch: 'het zijn de visitekaartjes van ons Parkgebouw '.

Tijdens alle evenementen zowel binnen als buiten het Parkgebouw zijn er vrijwilligers aanwezig. Aan het begin van het seizoen wordt er een rooster opgesteld en de vrijwilligers ingedeeld op welke datum en op welke tijden, zij beschikbaar zijn. Een viertal afgevaardigden van de vrijwilligers, de Els Strabbing (10 jaar vrijwilligster) Anja van der Stouw (2 jaar vrijwilligster) en de heren Ruud Calis (3 jaar vrijwilliger) en Herman van der Stouw (2 jaar vrijwilliger) gaven aan welke werkzaamheden ze voor het Parkgebouw verrichtten.
Bij grootschalige optredens met veel publiek zijn er steeds 4 a 5 vrijwilligers per avond aanwezig per avond en bij kleinere voorstellingen met minder publiek zijn er 2 vrijwilligers per avond aanwezig. Zij treden dan op als gastdame, gastheer tijdens alle evenementen die plaats vinden, tijdens voorstellingen en buiten optredens. Zij vangen het publiek op en verwijzen hun gasten naar de garderobe, zaal of WC. Zij wijzen de gasten hun plaatsen aan en controleren plaatsbewijzen. Tijdens de voorstelling zitten de vrijwilligers verspreid in de zaal met oordopjes op, zodat ze bij calamiteiten meteen kunnen optreden. Ook is er altijd iemand met een EHBO diploma aanwezig voor het zelfde doel. De vrijwilligers zijn de vraagbaak en steun voor alle aanwezige gasten. Ook verwijzen de vrijwilligers aankomende gasten naar de beschikbare parkeerplaatsen in de buurt. Na afloop van de voorstellingen controleren ze de zaal waar de voorstelling heeft plaats gevonden en ruimen eventuele achtergebleven rommel op. Zij assisteren ook vaak bij het uitdelen van koffie/thee tijdens de pauzes. Tijdens evenementen buiten het Parkgebouw zoals bij wielerrondes, zangactiviteiten, Koningsdag en herdenkingen, zijn er vrijwilligers aanwezig, voor hand-en spandiensten.
Hoeveel tijd steken ze in hun vrijwilligerswerk voor het Parkgebouw? De vrijwilligers hebben drie a vier maal per maand dienst, waarbij Herman van der Stouw enkele malen per maand extra diensten draait, omdat hij in het bezit is van een EHBO-diploma en Ruud Kalis een keer in de maand een extra dienst draait, voor het vertonen van een film in de Van Damzaal. Waarom vrijwilliger van het Parkgebouw? Het unanieme antwoord: ''wij worden echt gewaardeerd, het is altijd gezellig, je blijft onder de mensen en het is een nuttige tijdsbesteding. Voelt u ook iets voor het vrijwilligerswerk op het Parkgebouw, dan kunt u contact opnemen met het Parkgebouw per mail: info@parkgebouw.nl of telefonisch onder 0548-544140.

Dick Tukkers ; Foto: Anja van der Stouw, Herman van der
Stouw, Ruud Calis en Els Strabbing..