Afbeelding
Foto:

Cliënten Siloah mobiel dankzij nieuwe bussen

RIJSSEN – Woonzorginstelling Siloah in Rijssen heeft sinds deze week de beschikking over drie nieuwe voertuigen. Dankzij de inzet van zeker 25 vrijwilligers kunnen de bewoners en gebruikers van dagbesteding nu gebruik maken van vervoer van en naar de woonlocatie De Burcht en dag activiteiten centrum de Molenhoek.

Afgelopen vrijdag nam locatiemanager Jan Boertje van De Burcht twee van deze voertuigen in ontvangst. Hij ontving de sleutels van twee nieuwe Mercedes-Benz Vito personenbussen uit handen van Marcel Baan, verkoopleider bestelwagens van van Mercedes-Benz dealer Baan Twente. De bussen werden van bestickering voorzien zodat deze duidelijk herkenbaar zijn als voertuigen van Siloah. De Vito is een betrouwbare bus met uitstraling en ruimte voor negen inzittenden. De Vito is een populair model voor deze toepassing, niet verrassend dan ook Bestelauto van het Jaar in 2017, zo voegt Marcel Baan toe in ons gesprek. Het vakkundig onderhoud bij Baan Twente moet de bussen altijd in tiptop conditie houden voor deze belangrijke taak.

Vervoer
Siloah biedt woonzorg aan op diverse locaties in ons land. In Rijssen zijn er twee centra, één woonlocatie met acht woongroepen en een dagbestedingscentrum. Daarnaast is er de cadeau- en kopieerwinkel De Firma en zorgboerderij Landzicht. Bewoners en gebruikers waren tot nu toe veelal aangewezen op eigen vervoer, familie of andere voorzieningen. Met het zelf uitvoeren van deze taak hoopt Siloah dit nog efficiënter uit te kunnen voeren voor haar cliënten. Ook mensen die buiten Rijssen wonen kunnen gebruik maken van het vervoer. Met dank aan vele lokale ondernemers is ook nog een derde bus gesponsord, een uitbundig bestickerde personenbus van een ander merk.

Vrijwilligers
Het aanschaffen van de busjes is natuurlijk maar één kant van het verhaal. En sterker nog, niet eens het belangrijkste, zo haast Jan Boertje om toe te voegen. Dit zou namelijk niet mogelijk zijn dankzij de inzet van vele lokale vrijwilligers. Inmiddels is een team van 25 mensen gevonden die het vervoer uit gaan voeren. Een bont gezelschap; naast ouders van cliënten zijn er ook gepensioneerden te vinden, evenals mensen die dit als algemeen vrijwilligerswerk doen. Zij worden dan allemaal enkele uren per maand ingezet, om zo geen te zware belasting te worden. Als er een vrijwilliger uitvalt zijn er ook reserve-chauffeurs binnen deze bestaande poule.

Siloah
Zorginstelling Siloah biedt woonzorg, dagbesteding, begeleiding bij zelfstandig wonen en zorg aan huis. Zij bieden hier Christelijke zorg vanuit een reformatorische visie. In Rijssen bestaat De Burcht uit 8 woongroepen aan de Keizersdijk en nog eens vier woongroepen aan de Roelf Bosmastraat. Verreweg de meeste bewoners maken gebruik van het dagactiviteitencentrum.

Baan Twente
Mercedes-Benz dealer Baan Twente heeft vestigingen in Rijssen, Hengelo en Oldenzaal en biedt het complete gamma bestel-, personen- en vrachtwagens van Mercedes-Benz aan. Daarnaast verkopen zij Fuso en Smart. Kijk voor meer informatie over Baan Twente op: www.baantwente.nl

Foto: Marcel Baan (L) en Jan Boertje