Afbeelding
Foto:

Geen vertraging in aanleg skeelerbaan

RIJSSEN – De realisering van een skeelerbaan hoeft van sportwethouder Roland Cornelissen geen vertraging op te lopen. Hij zei dat donderdagavond op vragen van D66-raadslid Herman Klein Velderman. "De ingezette processen lopen gewoon door."

De Democraat wilde weten of de geruchten juist waren dat er toch weer vertraging zou komen in de plannen om een skeelerbaan aan te leggen. Klein Velderman had ook vernomen dat een mogelijke vertraging zou worden veroorzaakt door een mogelijke fusie tussen Tennisclub Rijssen (TCR) aan de Stokmansveldweg en Tennisclub de Mors. Beide clubs zouden gezamenlijk op een tennisaccommodatie terechtkomen in Het Opbroek.

De fractievoorzitters van SGP, GemeenteBelang en PvdA toonden zich hogelijk verbaasd en zelfs geïrriteerd door de nieuwe geluiden. "Wat heeft een nieuw onderzoek nu voor zin?" aldus PvdA-leidsman Rob Meijerink, die zei bevreesd te zijn voor Wierdense toestanden met veel geharrewar rond de tennisclubs. Volgens wethouder Cornelissen was door hem niet de indruk gewekt dat beide tennisclubs zouden samengaan. "Er was voor TCR een perceel beschikbaar, maar zij maken daar geen gebruik van." De wethouder zei dat de besluitvorming over een nieuwe skeelerbaan niet is opgeschoven is, "maar we gaan wel alle mogelijkheden bekijken, want er was eerst altijd sprake van een skeelerbaan, maar later is daar de wens om tot een gecombineerde skeeler- en schaatsbaan te komen. Maar we streven ernaar om rond de komende jaarwisseling te starten met de aanleg."