Afbeelding
Foto:

Paasgroetactie
Raad van Kerken

NIJVERDAL - De Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn zal ook dit jaar weer een paasgroetactie houden voor een zeer goed doel.

Pasen, het feest van de hoop, is voor de Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn een belangrijk moment om aandacht te vragen voor een groot aantal gezinnen en alleenstaanden die, om allerlei redenen, leven in moeilijke omstandigheden.

Steun in de rug
Uit bewogenheid met deze mensen en als steuntje in de rug is door de Raad besloten dit jaar opnieuw in de gemeente Hellendoorn een "Paasgroetactie" te organiseren. De Raad van Kerken hoopt dat veel inwoners van de gemeente op eigen initiatief dit voorbeeld gaan volgen en een paasgroet brengen aan een familielid, buur of onbekende, als teken van medeleven en als "ruggesteun". Een dergelijk teken van medeleven kan veel goed doen.

Vrijwilligers
De paasgroet van de Raad van Kerken bestaat uit een paasbrood en een wenskaart. De benodigde naar schatting 700 paasgroeten worden vanuit de Leerkamer in Hellendoorn, met de hulp van een groot aantal vrijwilligers, enkele dagen vóór Pasen bezorgd op de diverse adressen. In de meeste gevallen gaat het om adressen, waar tijdens de "Kerstpakkettenactie voor de Minima", een kerstpakket is bezorgd. Dit is een brede groep gezinnen die door omstandigheden wel wat hulp kunnen gebruiken.

Diverse betrokkenen
Bij de organisatie en de uitvoering van de "Paasgroetactie" wordt de Raad van Kerken geholpen door de diverse plaatselijke Diaconie -en Caritasinstellingen, het Steunpunt Minima, Maatschappelijk Werk, Vluchtelingenwerk, Stichting Hulpfonds Hellendoorn, Stichting "Boom"en de Stichting Voedselbank Hellendoorn. De Raad van Kerken stelt het bijzonder op prijs een actie te organiseren, die zo breed gedragen wordt.

Foto: Jenne Brinks