Afbeelding
Foto:

De wondere wereld
van de robots

RIJSSEN – Bij mijn bezoek aan het Voortman Experience Center van de Voortman Steel Group aan de Ozonstraat 6 in Rijssen kwam ik terecht in de wonderlijke wegen van de robots.

Sommige robots zijn niet of nauwelijks te onderscheiden van mensen, maar voor verschillende taken bestaan er verschillende robots. Ook in het huishouden, in de industrie, de gezondheidszorg, ruimtevaart en bij bedrijven wordt veelvuldig gebruik gemaakt van robots. Bij de Voortman Steel Group zijn programmeerbare robots aanwezig die verschillende taken kunnen uitvoeren.

Fabricator
Ten eerste heeft de firma Voortman Steel Group met The Fabricator een nieuw systeem in hun productieaanbod waar de firma erg trots op is. Dit is een robotsysteem dat volledig automatisch samenstelt en last. Door deze Fabricator te koppelen aan andere Voortman profiel en plaatwerkende systemen is de firma in staat om een vertoonde oplossing te bieden: namelijk een volledig geautomatiseerde staalproductie. Dit nieuwe systeem vermindert het aantal benodigde manuren, er worden geen fouten gemaakt door menselijke handelingen en zij garandeert een constant hoge kwaliteit van lassen.

Snijrobot
Daarnaast beschikt de Voortman Steel Group een systeem met snijrobots. Dit is een profielbewerkingssysteem voor staalconstructies. Dit systeem is ontwikkeld om stalen profielen volautomatische tot eindproduct te kunnen verwerken. Ronde gaten , sleufgaten doorvoeren en kopse bewerkingen in de meest complexe contouren worden volautomatisch aangebracht. Met deze snijrobot kunnen gaten en willekeurige contouren in de profielen worden gesneden. Fabrikanten van staalconstructies voor de bouw kunnen met deze systemen de productie volledig automatiseren. Snijprogrammas voor de meest exotische vormen kunnen daarmee eenvoudig worden gegenereerd, zonder dat voor iedere bewerking een nieuw programma hoeft te worden samengesteld.

Veel interesse
Voortman Automatisering, die de complete systemen vermarkt, bouwt en oplevert heeft inmiddels vele profielbewerkingssystemen wereldwijd verkocht.

Dick Tukkers