Afbeelding
Foto:

Oranjeconcert in de Schildkerk te Rijssen

Rijssen - Op dinsdag 25 April vindt in de Schildkerk te Rijssen het traditionele oranjeconcert plaats met het Rijssens Mannenkoor en het Hervormd Kerkkoor Rijssen. Muzikale medewerking verlenen Harm Hoeve, orgel, Joanne Korenromp, harp en koorsolist van het Rijssens Mannenkoor, Ard Kamphuis.

Traditioneel organiseert het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van Freddy Veldkamp, elk jaar, ter ere van de verjaardag van onze Koning, een oranjeconcert. Dit concert is in het bijzonder ook bedoeld om de ouderen uit de Gemeente Rijssen-Holten een prachtige avond te bezorgen. Ook dit jaar verleend het Hervormd Kerkkoor Rijssen haar medewerking. Dit gemengd koor staat sinds begin dit jaar onder leiding van de nieuwe dirigent Jorrit Woudt.
Aan het concert werken naast de beide koren ook mee Ard Kamphuis, bariton, Joanne Korenromp harp en Harm Hoeve orgel. Laatstgenoemde is ook in Rijssen geen onbekende. Als organist, maar ook als dirigent geeft hij jaarlijks zijn medewerking aan diverse concerten. Beide dirigenten hebben voor dit concert een afwisselend programma samengesteld van Christelijke en vaderlandse liederen. Daarnaast is er ook ruimte voor samenzang. Na afloop van het concert kunnen de ouderen, met hun eventuele begeleiders, nog even nagenieten van het concert onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers daarbij. Dit wordt hun aangeboden door het Rijssens Mannenkoor. De bewoners van de diverse zorgcentra zijn ook dit jaar zoals vanouds weer uitgenodigd. Bewoners die geen vervoer hebben, zullen door leden van het Rijssens Mannenkoor opgehaald en teruggebracht worden. Graag alleen bij uiterste noodzaak. Zij zullen het vervoer coördineren. Dit geldt ook voor eventuele rolstoelgebruikers.
Het concert begint om 19.30 uur De kerk is om 19.00 uur open. De toegang is gratis.