Afbeelding
Foto:

Bouw paasvuur Hellendoorn begonnen

HELLENDOORN - De opbouw van het paasvuur van Hellendoorn is begonnen. Donderdag werd gestart met de bouw van het poasboaken in het Reggedal achter de ijsfabriek. Vrijdag kan nog tot 20.00 uur snoeihout ingebracht worden, zaterdag nog tot uiterlijk 12.00 uur.

Het snoeihout mag niet dikker zijn dan 12 cm. Daarnaast is het deponeren van bewerkt hout zoals spoorbielzen en ander afval niet toegestaan. Dit in verband met de strengere milieueisen. Het paasvuurterrein is met de auto te bereiken via de Schuilenburgerweg en de nieuwe rondweg, de Haersingel. Borden wijzen de weg. Het paasvuur op de prachtige locatie aan de Regge is bereikbaar vanaf de fietspaden bij de Kasteelstraat en de Reggeweg, en vanaf Marle en Hulsen via de fietsbrug over de Regge.

In vlammen op
Zondag Eerste Paasdag 16 april wordt het paasvuur om 20.30 uur aangestoken door Ab Brinkman. De oud-gemeentesecretaris heeft zich jarenlang actief ingezet voor de gemeenschap, onder meer als voorzitter van Oald Heldern De Noaberschop. Het ontsteken is dan ook een mooie manier om hem te eren voor zijn grote inzet door de jaren heen.

Collecte
Ook dit jaar wordt er gecollecteerd om de steeds oplopende kosten van het paasvuur bouwen en opruimen te bestrijden. De organisatoren hopen dan ook dat iedereen wat wil doneren om deze mooie traditie in stand te kunnen houden de komende jaren.