Afbeelding
Foto:

Duurzaam parkbeheer met nieuwe elektrische Nissan

RIJSSEN - De populariteit van elektrische voertuigen is de afgelopen jaren sterk gegroeid in Twente. Ook steeds meer ondernemers kiezen bewust voor een elektrisch voertuig als onderdeel van hun duurzame ambities. Zo ook Landal landgoed De Elsgraven in Enter. Afgelopen week namen zij een nieuwe, volledig elektrische Nissan E-NV200 bus in ontvangst.

De bus werd aangeschaft bij Automobielbedrijf Beltman in Rijssen. Al sinds 2011 hebben zij ervaring met de verkoop en het onderhoud aan volledig elektrische auto's. Zij leveren dan ook het volledige gamma van NIssan's elektrische voertuigen, namelijk de Leaf gezinsauto, de E-NV200 Avalia MPV en de E-NV200 Van, de volledig elektrische en flexibele bedrijfswagen. Amanda Dijkstra van Landal Landgoed De Elsgraven in Enter nam afgelopen week de sleutels in ontvangst van de E-NV200, voorzien van Landal-bestickering en duidelijk herkenbaar als een 'green car'.

Elektrisch
De E-NV200 is een veelzijdige bus die voor allerlei activiteiten ingezet kan worden. Met een laadvermogen tot 795 kilo en twee schuifdeuren erg praktisch. Voor De Elsgraven lag de keuze voor een volledig elektrisch voertuig voor de hand; het is goed voor het milieu, de rust op het park én het past binnen de duurzame ambities.

Investeringen
Het Landal Landgoed De Elsgraven wil de komende jaren nog fors investeren in duurzaamheid. Onder meer het duurzamer maken van het hoofdgebouw. De ambitie is om uiteindelijk naar een energieneutraal park te gaan. De Elsgraven is inmiddels al in bezit van het Green Key zilver predikaat, wat al erg goed is. Zo wordt onder meer de gebruikte stroom al duurzaam ingekocht. Het is niet alleen een kwestie van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook iets waar gasten bewuster naar kijken aldus Dijkstra.

Ervaar het zelf
Automobielbedrijf Beltman in Rijssen nodigt ondernemers graag uit om zelf eens kennis te maken met de E-NV200. Kijk voor informatie op www.beltmanrijssen.nl of kom langs aan de Jutestraat 3 in Rijssen.

Foto: Amanda Dijkstra en Marcel Hazewinkel van automobielbedrijf Beltman