Afbeelding
Foto:

Niets veranderen aan Rijssense lommerdmarkten

RIJSSEN – Aan de Rijssense lommerdmarkten die tijdens de zomermaanden zullen worden gehouden zal ook dit jaar niet veel veranderd worden.

Volgens wethouder Bert Tijhof blijkt ook uit de mening van het burgerpanel dat er niet moet worden gesleuteld aan de formule van lommerdmarkten van eind juli en augustus.

Het gemeentebestuur zou weliswaar graag zien dat verkopers niet al om vier uur in de ochtend maar op een later tijdstip hun verkoopplekken zouden innemen, zodat de lommerdmarkten beter zouden aansluiten op de gewone winkeltijden overdag.

Maar volgens burgemeester Arco Hofland is dat nauwelijks te handhaven. "Er zitten zo veel praktische bezwaren aan. En ja, wat is het bezwaar eigenlijk, want mensen doen het zichzelf aan. Het is hier blijkbaar de cultuur, dus laten we het maar zo." In Rijssen is het zeer vroege tijdstip waarop verkopers komen al jaren een aandachtspunt. B en W hechten er ook aan het behouden van de goede sfeer rond de lommerdmarkten die vooral ook voor kinderen bedoeld zijn.