Afbeelding
Foto:

Sporen zoeken op de Sallandse Heuvelrug

NIJVERDAL - De lente ontwaakt weer in Twente, waardoor ook de natuur weer volop in beweging komt. Zowel bij planten als bij dieren breekt weer een nieuwe periode aan. Wie meer wil weten over de natuur kan eens mee met de boeiende wandeling om sporen te zoeken.

Boswachter Arend Spijker is een kenner op het gebied van sporen zoeken en neemt je graag mee in de wereld van dieren en hun sporen. Op 17 mei zal hij een lezing geven over sporen zoeken op de Sallandse Heuvelrug. Dieren die zich voortbewegen laten sporen achter. Aan die sporen kun je zien welk dier, of op zijn minst welk soort dier, daar gelopen op gekropen heeft. Als je een spoor hebt gevonden wil je ook graag weten wat of wie daar gelopen heeft.

Verleden
Naast aandacht voor sporen van dieren komen ook sporen uit een ver verleden van mensen die op de Sallandse Heuvelrug hebben geleefd aan bod. Wil jij ook leren spoorzoeken en op zoek gaan naar allerlei sporen die mensen en dieren hebben achtergelaten in het landschap, in de bodem, in de bomen of onder de grond, dan is deze lezing het begin van een mooi avontuur! De lezing start om 19.30 uur met aan het begin een kop koffie of thee.

Wandeling
Wie meer een actieve interesse heeft kan ook mee met een wandeling om onder begeleiding naar sporen te zoeken op de Sallandse Heuvelrug. In het bos vind je pootafdrukken, uilenballen, wildpaadjes en uitwerpselen. Dieren laten overal sporen achter in de natuur.

Welk dier
Welk spoor hoort bij welk dier? Dat ontdek je tijdens de excursie op 18 of 19 mei waarbij je op pad gaat met de boswachter Arend Spijker. Er is meer te ontdekken dan je denkt. Welke sporen laat je misschien zelf wel achter? Je gaat gegarandeerd veel leren en meer inzicht krijgen in dit fascinerende onderwerp.

Lezing & wandeling
De lezing wordt gehouden op woensdag 17 mei van 19.30 tot 22.00 uur in het buitencentrum van de Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. De wandeling is hier dan op donderdag 18 en vrijdag 19 mei. Aanvang is om 09.00 uur en de excursie duurt tot ongeveer 12.00 uur. Bel voor meer informatie met: 0548-612 711 of mail buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl