Afbeelding
Foto:

Schrijvende tweeling geniet van de cultuur

RIJSSEN – Dolly Valery Jansen-Rozema en Anneke Rozema zijn tweelingen. En hoewel Dolly (links op de foto) gehuwd is en in Rijssen woont en Anneke in Alphen aan de Rijn, toch delen ze al 64 jaar lief en leed met elkaar.

Er gaat geen dag voorbij of ze hebben minstens telefonisch contact met elkaar. Beide zussen delen ook hun liefde voor de literatuur met elkaar. Anneke schreef een roman met de titel Zonder jou, een boek waarin de hoofdpersoon een karakterverandering ondergaat ten gevolge van een hersentumor. In het boek wordt duidelijk wat dat voor het slachtoffer zelf betekent, maar ook wat dit voor effect heeft op de mensen in hun directe omgeving. Daarnaast schreef ze het kinderboek Vrienden voor het leven voor kinderen van zes tot acht jaar. Dolly schrijft christelijke poëzie waarmee ze de lezers troost en hulp wil bieden.

De zussen delen ook de liefde voor de cultuur met elkaar, vandaar ook hun bezoek aan het Rijssens Museum. Ze waren enthousiast over wat ze binnen de muren van de havezate aantroffen en hadden niet gedacht dat er zo'n rijke verzameling aan kunsthistorische en culturele voorwerpen in het museum aanwezig was.