Afbeelding
Foto:

Superscout Johan Nijeboer onderscheiden

RIJSSEN – Superscout Johan Nijeboer (43) is zaterdag op Sint Jorisdag bij de blokhut aan de A. H. ter Horstlaan door burgemeester Arco Hofland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De versierselen werden hem opgespeld in aanwezigheid van nagenoeg alle leden van Scouting Rijssen, bestuursleden, ouders en vele genodigden. Nijeboer vierde zaterdag ook zijn 25-jarig jubileum bij Scouting Rijssen.

Burgemeester Hofland gaf een overzicht van de indrukwekkende staat van dienst van Nijeboer die op 18-jarige leeftijd in 1992 begon als teamleider bij Scouting Oosterhof - Niej Begin Rijssen. In 2011 werd hij bestuurslid. In de jaren 1993-2015 was hij troepstaflid van de World Jamboree en actief betrokken bij de grote vierjaarlijkse Jamborees in Nederland, Engeland, Zweden en Japan.

Sinds 2004 is Johan lid van het Team Herdenken en Vieren van Scouting Nederland. Hier is hij medeverantwoordelijk voor de deelname en inzet van de scouts aan de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.

Sinds 2004 maakt Johan Nijeboer deel uit van het Comité Herdenkingen Rijssen, mede namens Scouting Rijssen en is uit dien hoofde ook betrokken bij de jaarlijkse plaatselijke Veteranendag. In 2011 werd hij bestuurslid en coördinator hulpverlening van het Rode Kruis afdeling Rijssen waar hij fungeert als kaderinstructeur en hulpverlener.

Scoutingvoorzitter Tom Klokkenburg memoreerde de vele uren en dagen die Nijeboer buitenshuis en met de scouting heeft doorgebracht. "Als je alles optelt is hij meer dan 365 dagen in binnen- en buitenland met de scouting op pad geweest." Volgens Klokkenburg heeft Nijeboer als mens vele aangename kwaliteiten die hem uitermate geschikt maken voor het opleiden van de jongste scouts en het leiding geven aan de oudere scoutingleden.

De voorbereidingen voor het aanvragen en uitreiken van de koninklijke onderscheiding waren door de leiding van de scouting zorgvuldig voorbereid. De genodigden, familieleden, bestuursleden van de organisaties waarini Nijeboer actief is en burgemeester Hofland was op het hart gedrukt op tijd naar de Blokhut aan de Ter Horstlaan te komen.

Bij aankomst werden ze opgevangen en uit het zicht in de kelder van de blokhut met koffie en gebak ontvangen. Een verraste Nijeboer arriveerde later van activiteiten met de jongste scouts op Sint Jorisdag.