Afbeelding
Foto:

Holten heeft zijn eigen Bedriegertjes

HOLTEN – De Smidsbelt in Holten is een mooie attractie rijker. Zaterdagmorgen stelde wethouder Jan Aanstoot officieel de zogenaamde Bedriegertjes in gebruik.

25 gekleurde fonteinen die onverwacht aan- en uitgaan vormen een ware uitdaging voor vooral kinderen, maar ook volwassenen laten zich bij aangename temperaturen graag verrassen door het water. De officiële openingshandeling werd door de wethouder verricht tijdens de streekmarkt op de Smidsbelt waar het thema duurzaamheid centraal stond.

De nieuwe waterattractie is een van de onderdelen in het plan Nieuw Hart voor Holten waarbij er een blijvende verbinding wordt gelegd tussen de Smidsbelt en de Holterberg. De Bedriegertjes beslaan in totaal zo'n 50 vierkante meter en bestaan uit 25 verlichte waterspuiters die ook 's avonds iets extra's geven aan de Smidsbelt.

Volgens de wethouder past de nieuwe waterpartij uitstekend in de plannen omdat het extra beleving aan de Smidsbelt geeft. Volgens Aanstoot ontstond het idee voor de waterpartij vanuit de klankbordgroep van het Belevingspad. "Deze groep adviseerde ons om nabij het Kulturhus een aantrekkelijk waterelement in de vorm van deze bedriegertjes te maken. De waterpartij is volledig vlak en past daarom hier uitstekend. Neemt geen onnodige ruimte in beslag als hier markt is en past prima bij de omliggende terrassen."