Afbeelding
Foto:

Van schilderwerk tot cadeau bij JankeJanti

RIJSSEN - Niet veel weten mensen dat het er zit. En dat is ronduit jammer. Want wie eens binnenstapt bij JankeJanti aan de Haarstraat 140 in Rijssen komt terecht in een bijzonder kleurrijke en unieke wereld.

Het gevelbord maakt al duidelijk dat er veel schuilt gaat achter de kleurrijke schilderijen die de etalage van boven tot onder vullen. Hoewel er schilderkunst te koop en te leen is, is JankeJanti namelijk ook gespecialiseerd in het maken van lijsten. Ook voor uiteenlopende kunstzinnige cadeau's zoals kraamgeschenken, dienbladen, persoonlijke naamborden en beeldjes bent u hier aan het juiste adres.

Familie
JankeJanti is een echt familiebedrijf; gerund door moeder Janke en dochter Bianca Kram. Samen vertegenwoordigen zij een breed scala aan kunstzinnige activiteiten en interesses. Naast de eigen schilderkunst van Janke en handwerk zoals de naamborden kan men hier ook terecht voor lijsten.

Lijsten
De lijstenmakerij biedt een overdaad aan opties. De klant kan kiezen uit maar liefst duizend soorten lijsten. Allemaal geheel op maat en naar wens gemaakt. Er is dus altijd een passende lijst te vinden voor ieder object, in iedere stijl, kleur en materiaal wat denkbaar is. Voor het conserveren van objecten gebruiken zij uitsluitend zuurvrije materialen en museumglas met een UV-werende laag. Deze inlichtingen zijn weliswaar niet goedkoop, maar men heeft wel een inlijsten die beschermd is tegen alle invloeden van buitenaf. Ook het laten restaureren van een bestaande houten lijst is mogelijk bij JankeJanti. Het is ook mogelijk om kunstwerken hier op te laten spannen, bijvoorbeeld wanneer mensen op vakantie een stuk schilderwerk kopen en dit zonder de lijst mee naar huis nemen. JankeJanti spant voor particulieren en bedrijven deze doeken op, op originele spieramen. Voor kleine maten worden spieramen verwerkt van 4,5 centimeter en voor de grotere maten worden spieramen gebruikt van 6 centimeter al dan niet voorzien van kruislatten voor de stevigheid.

Kom langs
JankeJanti is gevestigd aan de Haarstraat 140 in Rijssen. Bel voor informatie met 0548-542525. Kijk ook op: www.kunsttwente-jankejanti.nl Open woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00, donderdag 10.00 tot 21.00, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.