Afbeelding
Foto:

Rijssens Leemspoor rijdt ook in meivakantie

RIJSSEN - Het Rijssens Leemspoor komt ook in en om de meivakantie in actie.

Nu de verbouwing van de loods nagenoeg gereed is hebben we weer alle aandacht voor ons materieel en onze gasten. Met de verbouwing is ook een langgekoesterde wens in vervulling gegaan: Een toiletgroep voor onze bezoekers, waarin ook een mindervalidentoilet is opgenomen. Men hoeft niet meer in de wachtrij voor het toilet op de rijdagen.

Attractie
Ook de aankoop van de blokhut aan de Arend Baanstraat en de daarbij verkregen ruimte heeft een positieve invloed op de ruimte bij de loods aan de Markeloseweg. Veel nog niet gebruikt materieel is opgeslagen bij de blokhut. Rangeren bij de loods is nu weer mogelijk, wat een grote attractie is voor jong en oud. Het Leemspoor heeft inmiddels diverse oude locomotieven en ander rollend materieel, het oudste uit 1913.

Ervaar het
Ze rijden tot en met 6 mei elke dinsdag, donderdag en zaterdag. U kunt dan opstappen bij de loods. Op zaterdag ook bij de halte Koerbelt aan de Arend Baanstraat. Vanaf 13.00 uur vertrekt er elk heel uur een trein. Op Koningsdag rijden ze al vanaf 10.00 uur! Elk heel uur kunt u opstappen. Kijk voor meer informatie op www.leemspoor.nl Hertrekstation "De Koerbelt" is eenvoudig te vinden bij de parkeerplaatsen van de gelijknamige sportparken. Vandaar brengen wij u over een fraai bostraject naar ons gezellige remise, waar u in de restauratie kunt genieten van een heerlijke kop koffie. Ook kunt u hier souvenirs kopen.