Afbeelding
Foto: Suzanne Van Gaale

Vogelexcursie in Nationale Vogelweek

RIJSSEN - Van 6 tot en met 14 mei wordt weer de jaarlijkse Nationale Vogelweek gehouden. Ook in Twente zijn weer diverse leuke activiteiten.

Marieke Berman zal in deze week weer enkele excursies organiseren. Zij nodigt alle natuurliefhebbers van harte uit om deel te nemen aan deze boeiende vogelexcursies. Er is in Twente namelijk een grote diversiteit aan vogels te zien. Deze vinden allemaal een mooi thuis in het groene, Twentse landschap.

Thema
Alle excursies hebben een ander thema, gaan door een andere locatie en de te lopen route is steeds verschillend van lengte. Opgave is nog mogelijk voor twee tochten. Donderdag 11 mei is er om 19.00 uur een weidevogelspektakel in Rijssen. Wilt u graag een avond echt genieten van weidevogels? Kom dan meewandelen op deze weidevogelwandeling bij Rijssen! Marieke neemt u mee op een wandeling van zo'n 4 kilometer in dit nieuwe weidevogelgebied aan de zuidkant van Rijssen. Zaterdag 13 mei is er een excursie voor vroege vogels in Ypelo, deze start al om 05.00 uur. U geniet van de vogels die al in alle vroegte beginnen met zingen in buurtschap Rectum-Ypelo.

Aanmelden
Wie mee wil lopen met deze leuke excursies kan zich nog aanmelden. Voor de tochten van 11 en 13 mei zijn nog plekken beschikbaar. Aanmelden kan via www.vogelweek.nl en vervolgens zoeken naar Rijssen.