Afbeelding
Foto:

Rijssen geen nieuw politiekantoor, Nijverdal wel

RIJSSEN - Het nieuwe politiekantoor in het basisteam Twente West komt niet aan de Morsweg in Rijssen maar op het Nijverdalse bedrijventerrein 't Lochter. Eigenaar J. Baan van de kavel aan de Morsweg blijkt bij nader inzien de kavel toch niet te willen verkopen. De locatie in Nijverdal kwam in de voorstellen op een directe tweede plaats na Rijssen.

Drie gemeenten
In 2016 liet de politie door een onafhankelijk bureau een aantal plaatsen onderzoeken. De locaties werden aangedragen door de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden. Hieruit kwam de locatie aan de Morsweg in Rijssen als beste uit de bus, hoewel het verschil met 't Lochter minimaal was.

Nadat de keuze in december 2016 was gemaakt, gingen politie en gemeente met elkaar in gesprek over de verwerving van de kavel. Gebleken is dat de betreffende kavel tóch niet beschikbaar is voor de geplande nieuwbouw. De politie richt zich nu volledig op de locatie in Nijverdal.

Teleurstelling
Burgemeester Arco Hofland toont zich zeer teleurgesteld over het niet doorgaan van de nieuwbouw aan de Morsweg: "In de businesscase was uitgegaan van een grondoppervlakte van 1750 vierkante meter. In de loop van het proces bleek zo'n 2500 tot 2750 vierkante meter nodig te zijn. Helaas moet ik constateren dat ondanks vele gesprekken tussen politie, de grondeigenaar en de gemeente, uiteindelijk de eigenaar niet tot verkoop van het beoogde perceel wil overgaan. Wij hebben nog een tweede kavel in Rijssen aangedragen, maar die heeft de politie afgewezen. Ze gaan nu met de tweede optie uit het onderzoek aan de slag."

Dichtbij Rijssen
Districtschef Janny Knol betreurt de gang van zaken. "De gekozen locatie lag goed in het zicht van iedereen die over de doorgaande weg uit Rijssen of vanuit Nijverdal kwam. Met de gemeente Rijssen-Holten wordt nu gekeken naar de locatie en de invulling van een steunpunt waar inwoners en agenten elkaar kunnen ontmoeten. Naast een steunpunt gaat de politie in de gemeente op zoek naar andere locaties waar mensen contact kunnen hebben met bijvoorbeeld de wijkagent. We blijven ook in Rijssen en Holten dichtbij."