Afbeelding
Foto:

D66 vindt afblazen politiekantoor verstandig

RIJSSEN - D66-fractievoorzitter Herman Klein Velderman vindt het een verstandig idee dat het nieuwe politiekantoor niet in Rijssen komt.

"Ik ga ervan uit dat de politie er verstandig aan heeft gedaan om uit te wijken naar Nijverdal. Daarom ben ik ook niet zo teleurgesteld," aldus Klein Velderman tijdens de raadsvergadering. Burgemeester Arco Hofland liet tijdens de raadsvergadering nogmaals weten zeer teleurgesteld te zijn over het niet doorgaan van de plannen in Rijssen.

Ook de meeste andere fracties reageerden teleurgesteld. SGP-fractievoorzitter André Scheppink sprak zijn verbazing uit over de procesgang, waarbij eerst voluit voor de kavel in Rijssen was gekozen en daarna onverwacht niet meer."

Uitdaging
PvdA-fractievoorzitter Rob Meijerink vond dat het voortbestaan van de wereld er niet mee gemoeid was en wilde vrolijk voorwaarts naar een nieuwe uitdaging.

Onderzoek
De keuze voor Rijssen werd gemaakt na uitgebreid onderzoek in Nijverdal, Rijssen en Wierden. Er werd ook gekeken naar verbouw of nieuwbouw van de huidige panden in Nijverdal en Rijssen.