Afbeelding
Foto:

Engelse koormuziek in Rijssen door twee koren

RIJSSEN - In de Rijssense Dionysiuskerk Rijssen klinkt zaterdag 13 mei Engelse koormuziek.

Twee koren zetten hun beste beentje voor. Dat zijn het Vocaal Ensemble Magnificat uit Kampen onder leiding dirigente Margreeth Verboom en het Vocaal Ensemble Rijssen onder leiding van dirigent Jan-Geert Heuvelman.

Stadsorganist
De begeleiding van beide koren wordt verzorgd door de Rijssense stadsorganist Dick Sanderman. Het concert begint om 20.00 uur.

Engeland
Beide koren brengen zullen muziek uit Engeland ten gehore brengen rond het thema Praise my soul the King of heaven.

Wesley
Zo is een Magnificat en Nunc Dimittis van C. V. Stanford te horen. Van de Engelse organist en componist S. S. Wesley klinkt het bekende Blessed be the God and Father of our Lord Jesus Christ. Daarnaast zullen samen met het publiek ook diverse Engelse hymns gezongen worden.

Kaarten
De deuren van de kerk zijn vanaf 19.30 uur open. De entree bedraagt 6 euro. Kinderen onder de 12 jaar gratis. "Iedereen van harte welkom!" zegt pr-man Gertjan ter Harmsel. Kaarten kunnen al via de website van het koor worden besteld: www.vocaalensemblerijssen.nl

Timmeren
Het Vocaal Ensemble Rijssen en Heuvelman timmeren de laatste jaren flink aan de weg. Ook het publiek weet aldoor beter de weg te vinden naar de concerten van het VER. Het enthousiasme en de betrokkenheid bij de muziek die ze uitvoeren zijn de handelsmerken van het VER geworden.

Waardering
Ook gaat het VER de grotere uitdagingen niet uit de weg. Grote waardering van het publiek is er altijd voor het feit dat muziekstukken van hoog niveau niet worden geschuwd, maar dat het publiek nooit vergeten wordt. Altijd is er duidelijke tekst en uitleg over de muziek die ten uitvoer wordt gebracht.