Afbeelding
Foto:

De Holterberg is helemaal terug van weggeweest

HOLTEN – Tot grote vreugde van de Holtenaren is de Holterberg als naam weer terug.

Wethouder Roland Cornelissen onthulde donderdag de nieuwe richtingsborden op de hoek Molenbelterweg-Burgemeester van der Borchstraat.

Terug
Op de nieuwe borden is de naam Holterberg weer duidelijk te lezen, waarmee de naam Holterberg weer terug is in de hoofdbewegwijzering.


Eenduidig
Enkele jaren geleden is de hoofdbewegwijzering in Holten vervangen. Voor de eenduidigheid werd toen aangesloten bij de benaming die langs de A1 werd gebruikt namelijk Sallandse Heuvelrug.

Verdween
Deze benaming werd ook in de verdere routebegeleiding doorgevoerd, waardoor de naam Holterberg naar de achtergrond verdween. Tegelijkertijd is ook de verwijzing naar het Natuurmuseum Holterberg hersteld.

Trots
"Omdat we er toch trots op mogen zijn dat we dit stuk prachtige natuur binnen onze gemeentegrenzen hebben, is het ook logisch dat we deze naam uitdragen. De naam Holterberg is niet alleen voor onze inwoners een vertrouwde naam, maar ook in de rest van Nederland een begrip," aldus wethouder Roland Cornelissen, "en dat willen we weten ook."

Sallandse Heuvelrug
Met de komst van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug dreigde de naam Holterberg sterk aan betekenis in de boeten. Van vermelding op borden langs de snelweg was al helemaal geen sprake. Maar de aanduiding Holterberg verdween uit het straatbeeld toen op bewegwijzering in het dorp Holten zelf ook werd gekozen voor Sallandse Heuvelrug.

Achtergrond
De Holtenaren gingen daar indertijd knarsetandend mee akkoord en in de loop der jaren leek de sterke hang naar de benaming Holterberg wat naar de achtergrond geraken.

Niets
Schijn bedriegt, dat blijkt ook in dit geval maar eens te meer, want zodra de kans zich voordeed is de benaming Holterberg weer in ere hersteld. Dat bleek bij de onthulling van de nieuwe bewegwijzering.